Gytkjær avgjorde vestlandsderbyet

Christian Gytkjær sørget for at Haugesund slo Brann for første gang på Brann stadion. Dermed kan laget ta en historisk medalje i Eliteserien.

Christian Gytkjær

Christian Gytkjær avgjorde for Haugesund på Brann stadion.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Danske Christian Gytkjær avgjorde vestlandsderbyet i Bergen med sin scoring kvarteret før slutt. Dermed lever drømmen om medalje for Rogalands-laget. Mens Brann trolig må se langt etter edelt metall i år også.

– Det var en fin dag på jobben. Vi spiller en god kamp. Dersom vi ser bort fra de første ti minuttene skaper ikke Brann sjanser. I andre omgang ble det mer hawaii-fotball. Det er deilig for klubben med den første seieren på Brann stadion noensinne. Det er en milepæl. For selvtilliten var det også viktig, sa matchvinner Christian Gytkjær til TV 2 etter kampen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Haugesund jublet

Haugesund jublet for en historisk seier over Brann i Bergen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Huseklepp byttet ut

Brann-spiss Erik Huseklepp ble byttet ut midtveis i andre omgang og var svært misfornøyd med det. Etterpå beklaget han overfor Brann-publikummet.

– Jeg er aldri fornøyd med å bli byttet ut, men det er treneren som bestemmer. Vi må bare beklage overfor alle Brann-supportere. Denne forestillingen holder ikke mål og forferdelig dårlig. Vanligvis skaper vi mange sjanser, men i dag må vi bare beklage. Vi må vise oss fra en helt annen side i neste kamp. For dette var iallefall ikke godt nok, sa Huseklepp til TV 2.

Brann-trener Rune Skarsfjord forklarer byttet av Huseklepp på denne måten.

– Vi tok ut de to som vi synes var svakest. Men det Erik sier er selve kjernen etter denne kampen. Vi så ikke ut i måneskinn, sa Skarsfjord til TV 2.

Pusic blant fansen

Brann startet kampen uten angriper Martin Pusic som måtte stå over på grunn av karantene. Men han fridde til Brann-publikummet på sin helt spesielle måte.

Østerrikeren er blitt en populær mann på stadion. Og kjærligheten ble nok ikke mindre etter at Pusic tok plass blant supporterne på tribunen under kampen. Derifra kunne han se et vestlandsoppgjør som ikke fortjente opphausingen og forventningene som ble skapt på forhånd.

Svak første-omgang

Kampens første sjanse stod Branns Armin Askar for. 28-åringen skar inn fra kanten etter pasning fra Fredrik Haugen. Men fra 16 meter ble skuddet verken hardt nok, eller godt nok plassert til å gi Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen nevneverdige problemer i høstregnet i Bergen.

Første omgang var nemlig like trist som regnskyene over de sju fjell. Ingen store sjanser ble produsert. Det gode pasningsspillet var fraværende. Lagene var blottet for både rytme og samhandling i angrepsspillet. Dermed ble spillet en ørkesløs vandring mellom lagenes 16-metere.

Utover i omgangen var Haugesund det beste laget, og nærmest scoring var Michael Enge Haukås. Men headingen på innlegget fra venstre sneiet bare tverrliggeren til Brann-keeper Piotr Leciejewski.

Armin Askar

Armin Askar og Brann tapte for Haugesund på Brann Stadion.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Brann-trener Rune Skarsfjord hadde gjort tre endringer siden forrige seriekamp mot Ålesund. Keeper Piotr Leciejewski var tilbake. Erdin Demir var også med igjen etter karantene, samt Fredrik Haugen som ble vraket mot Ålesund.

Brann best etter pause

Etter pause festet Brann nemlig grepet om kampen foran 10.229 tilskuere i Bergen. Kristoffer Barmen startet kampen på topp sammen med Erik Huseklepp. Etter 56 minutter fikk han mulighet fra skrått hold, men skuddet gikk rett på Per Morten Kristiansen.

Etter 65. minutter fikk Birkir Már Sævarsson hodet på et hjørnespark, men også denne gangen stod Per Morten Kristiansen i veien i Haugesund-målet.

Etterhvert som regnet dalte ned i Bergen, jaget Brann-trener Rune Skarsfjord sine menn i angrep. Men Haugesund var farlige på kontringer.

Og etter 75 minutter kom scoringen. Danske Christian Gytkjær kom alene gjennom et vidåpent og passivt Brann-forsvar og plasserte ballen enkelt forbi Leciejewski.

Brann presset på mot slutten. Armin Askar var nær utlikning på overtid, men Haugesund fikk til slutt ridd av stormløpet fra Brann.

Med seieren lever drømmen om medalje for Haugesund. Laget ligger nå på fjerdeplass med 42, samme poengsum som Viking på tredje-plass.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • United-stjerne utsatt for rasisme

  Manchester Uniteds Fred ble utsatt for rasisme i sosiale medier etter 2-4-tapet for Liverpool. Det er ikke første gang Fred blir hetset denne sesongen.

  Brasilianeren ble også utsatt for rasisme etter FA Cup-exiten mot Leicester i mars.

  – Vi er større og bedre enn det, sa Fred den gang ifølge SkySports.

  Fred ble byttet ut etter 63 minutter i torsdagens tap og fikk rasistiske meldinger på sin Instagram-konto etter kampen.

  Flere av hans lagkamerater har også blitt utsatt for rasisme denne sesongen. Både Anthony Martial, Axel Tuanzebe og Marcus Rashford har alle vært ute og sagt ifra om hets. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Michael Regan / AP
 • Mjelde håper på retur i september

  Maren Mjelde gjennomgikk en kneoperasjon i midten av mars. Hun håper å kunne spille kamper igjen for Chelsea i september.

  Landslagskapteinen håper fortsatt å være tilbake på fotballtrening i sommer.

  – Sommeren er jo lang. Jeg har hatt en ganske stor skade. Jeg har fått beskjed om at jeg har cirka fire måneder igjen før jeg kan spille. Det kan fort bli i september, men det er vanskelig å si akkurat når, sier Mjelde til NTB.

  I mars måtte hun opereres etter smellen hun pådro seg i ligacupfinalen mot Bristol City. (NTB)

  Women's Super League - West Ham United v Chelsea
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Tung tid for Evjen

  Innhoppet på 19 minutter mot Groningen torsdag var fotballproffen Håkon Evjens første minutter på nesten tre måneder. Han kaller sesongen frustrerende.

  – Det er ikke noe å legge skjul på. Det er veldig kjedelig å ikke få spille. Men jeg får ikke gjort noe med det, og må bare jobbe hardt og ta sjansen når den byr seg, sier AZ Alkmaar-spilleren til NTB.

  Unggutten herjet for Bodø Glimt i 2019-sesongen med 13 mål på 29 kamper. En retur til de gulkledde er ikke noe som er planen med det første.

  bXUlp1PEypo
  Foto: EXPA/ Florian Schroetter / NTB
 • Tromsø tok poeng mot Molde

  Ebiye Moses scoret to mål for hjemmelaget og Ohi Omoijuanfo scoret to mål for gjestene da Tromsø og Molde spilte 3-3 på Alfheim torsdag kveld.

  Molde ledet 1-0, 2-1 og 3-1, men Tromsø ga aldri opp i sin første hjemmekamp etter fjorårets opprykk. Med sin utligning i det 64. minutt sørget Eric Kitolano for at gullfavorittene bare fikk med seg ett poeng hjem.

  Ola Brynhildsen scoret det tredje målet for Molde.

  Målfesten var jevnspilt, og begge lagene var effektive. Molde hadde faktisk bare tre avslutninger på mål, mens Tromsø hadde fire.

  – Det er et godt Tromsø-lag vi møter, men vi forærer dem målene. Det er slurv og enkle feil. Det skal holde å score tre mål på bortebane, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

  Tromsø
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United