NRK Meny
Normal

Grindhaug: - Hadde aldri drømt om dette før sesongen

Odd vant hele 5-0 forrige helg, men i Sildabyen fikk kometen Håkon Børven og resten av skienslaget rett og slett juling.

Haugesund - Odd Grenland

Her har Tor Arne Andreassen (i miden) satt inn 2-0, etter pasning fra unggutten Joakim Våge Nilsen (t.v.).

Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix

Det var nemlig hjemmelaget Haugesund som stort sett sto for alt av farligheter på eget gress i kveld. Laget som forrige sesong spilte i 1. divisjon hadde før dagens dyst ikke tapt hjemme i år, og Odd-spillerne skjønte nok fort hvorfor.

Blir det E-cup på Haugesund neste sesong? Si din mening nederst i denne artikkelen!

Tre mål på ti minutter

For anført av de to farlige spissene Nikola Djurdjic og Thomas Sørum var FKH stadig farlig frempå. Det skulle imidlertid gå nesten 40 minutter før det første målet kom.

  • 38. min: Danske Jacob Sørensen, som tidligere har spilt for nettopp Odd, dro seg lekkert fri på venstrekanten og la deretter inn foran mål. Der ventet Jarle Steinsland, som relativt enkelt satte inn ledermålet.

  • 45. min: Og da var ketsjupflaska åpnet for Jostein Grindhaugs mannskap. Syv minutter senere banket Tor Arne Andreassen inn 2-0 fra 16-meteren. Da hadde hjemmelaget hatt to gigantiske muligheter etter scoringen i forveien.

  • 48. min: Selv om dommer Ken Henry Johnsen blåste av for pause like etter 2-0, fortsatte hjemmelaget i samme dur også etter sidebyttet. Bare tre minutter ut i 2. omgang var det nevnte Sørums tur, etter forarbeid av Djurdjic. Serberen la hardt og flatt inn foran mål, Sørum puttet enkelt.

Storfornøyd Grindhaug

Flere mål ble det ikke, og dermed tok hjemmelaget en meget solid seier.

- Jeg hadde aldri drømt om dette før sesongen, og jeg skjønner at folk diskuterer om det er riktig med 16 lag i eliteserien når et nyopprykket lag kan ligge på 5. plass så sent på året, sier FKH-trener Jostein Grindhaug til NRK.

- Jeg er storfornøyd med 3-0 mot Odd. Det er ingen god kamp, men vi trykket på fra start og er veldig lettet over at vi scorer to mål like før pause og ett like etter. Det hadde blitt vanskelig om det var Odd som satte de målene, fortsetter Grindhaug.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Jostein Grindhaug

Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Foto: Ness, Jan Kåre / Scanpix

Fagermo savner Kovacs

Forrige rundes store navn, 18 år gamle Håkon Børven, spilte hele kampen for Odd. I dag fikk han imidlertid ikke veldig mye å jobbe med som da Sandefjord ble slått 5-0 (Børven scoret fire).

På spørsmål fra NRK om han savner Peter Kovacs, som har forlatt klubben, sier Odd-trener Dag Eilev Fagermo:

- Ja, det er klart vi savner ham i slike kamper, men Børven gjør en god jobb og kommer til flere muligheter.

Han måtte se sitt lag slite i høstværet på vestlandet. Etter tapet skryter Fagermo av Haugesund, men samtidig legger han ikke skjul på at han er skuffet.

- Det blir vanskelig å få til "kunstgressfotball" på en slik gressmatte. Jeg er ikke skuffet over spillernes innsats, men over måten de takler slike kamper, sier Fagermo.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia