NRK Meny
Normal

Hauger inn fra start

Henning Hauger starter morgendagens landskamp mot Sør-Afrika.

Landslagssjef Egil Olsen (t.v.) og Henning Hauger under trening i Rustenburg

Landslagssjef Egil Olsen (t.v.) og Henning Hauger under trening i Rustenburg

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Stabæk-spilleren erstatter Vålerengas Martin Andresen på sentral midtbane. Det ble klart under Norges treningsøkt i Rustenburg fredag kveld.

Andresen måtte reise hjem fra landslagssamlingen i Frankfurt.

Les: Skjelbred reiste hjem

Norges lagoppstilling mot Sør-Afrika
Foto: NRK

Usikker

Et forfallsras under samlingen i Frankfurt førte til at Drillo er i Sør-Afrika
med bare 16 spillere.

- Jeg er litt usikker på hvor vi står. Det er ikke så mange spillere igjen, vi er langt vekk og det er litt uvante forhold. Jeg ønsker å utvikle videre det vi gjorde mot Tyskland sist, men det koster litt, så vi får se om spillerne orker, sier Drillo spent.

Hvileby

Det betyr mye løping på stadion i Rustenburg lørdag ettermiddag. Byen fikk i stedet lov til å leve opp til sitt navn (hvileby) på kveldstreningen fredag.

- I dag får ikke spillerne lov til å ta i, sa Drillo foran den svært rolige økten. Selv sov han godt på den 11 timers flyturen fra Frankfurt med påfølgende tre timer i buss fra Johannesburg, selv om flere av spillerne slet med å sove. Med en sovepille og en rødvin så svimet jeg av. Jeg sov litt på bussen også, så jeg kommer til å være kjempeuthvilt lørdag, sier han.

Han er spent på hvor mye overskudd spillerne kommer til å ha, og litt bekymret fordi han har bare fire par friske utespillerbein å kaste innpå underveis. Men han har tro på spillerne sine.

Nett-TV: Litesøvn på flyturen

Norges lagoppstilling mot Sør-Afrika
Foto: NRK

Imponert

- De virker utrolig proffe disse gutta, de har taklet dette veldig bra. Det har ikke vært noe klaging, sier landslagssjefen, som også er overrasket og glad over hvor åpne landslagsspillerne har vært for hans ideer. Lojaliteten og det helhjertede forsøket imponerte meg i Tyskland sist. Jeg trodde ikke det skulle gå så lett, sier han.

Lørdag må et norsk lag uten flere nøkkelspillere, hemmet av lang reise, uvant høyde og sterk varme, prøve å følge opp. Lykkes de, vil det være mer imponerende enn om et tilnærmet bestelag skulle slå Finland til uken.

Norges lag (4-5-1): Jon Knudsen, Tom Høgli, Tore Reginiussen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Daniel Braathen, Christian Grindheim, Henning Hauger, Bjørn Helge Riise, Morten Gamst Pedersen, Mohammed Abdellaoue.

Hør kampen på NRK P1 kl. 14.03 lørdag ettermiddag.

Hva mener du om det norske laget? Diskuter!

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia