NRK Meny
Normal

Hattrick-Torres banket Hull

Den spanske måljegeren åpnet scoringsballet, og la grunnlaget for en svært målrik Liverpool-seier mot Hull.

Fernando Torres scoret hattrick mot Hull
Foto: Tim Hales / AP

Liverpool - Hull 6-1

Etter en noe treg start, fikk Liverpool-gutta virkelig dreisen på det i andre omgang, og kjørte over et tafatt Hull-mannskap. I første rekke takket være én mann: Fernando José Torres.

Kampfakta: Liverpool - Hull

Den lynraske spissen herjet med Hull-forsvaret gjennom samtlige av de 68 minuttene han var på banen, og fikk stående applauser fra Anfield-publikummet da han ble byttet ut.

Treffsikker Torres

Torres' 1-0-mål mot Hull

Torres' 1-0-mål var av ekte goalgetter-kvalitet.

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

Målfesten startet etter 12 minutters spill, da et lavt innlegg fra Riera på venstre kant fant spanjolen i boksen. "El niñjo de oro" - den gylde gutten - lurte seg forbi en Hull-forsvarer og satte ballen kontant ned til høyre.

Keeper Myhill var sjanseløs. Frem til da virket Hull nokså tannløse.

Men scoringen satte fart i Hull. Allerede to minutter senere ble det tellingsfeil i Liverpool-forsvaret, og Martin Skrtel headet ballen rett i beina på brasilianeren Marcio Geovanni.

Den elegante midtbanespilleren dro til på hel volley, og klistret ballen utagbart ned i Reinas høyre hjørne.

Men Torres var ikke ferdig. I det 28. minutt omgjorde han en nydelig stikker fra Yossi Benayoun i mål, etter å ha dratt av - først en forsvarer og deretter keeperen.

– Han viser nå sine evner, men jeg mener han fortsatt har mer på lager. Han er lærevillig og kan fortsatt bli bedre. Alt avhenger av ham selv, sa manager Rafael Benitez etter kampen.

Ett lag på banen i andre omgang

Hull hang forholdsvis godt med i første omgang, men forskjellen mellom topp og bunn i Premier League ble tydeligere utover i andre omgang.

Allerede to minutter etter hvilen var Torres gjennom igjen. Alene med keeper gjorde han ingen feil, og igjen ble Hull-forsvarerne statister når spanjolen dro samme skuddfinta igjen. Torres satte ballen lekkert mellom beina på en forsvarer og nesten helt inne ved stolpen.

– Vi bestemte oss for å bruke 20 millioner pund da vi hentet ham. Det var en betydelig sum for oss. Vi hentet ham hit på grunn av hans kvalitet, men også fordi han har potensial. Vi er fornøyd nå, men han kan forbedre seg, sa Benitez.

Gerrard la vakkert på til 4-1 i det 61. minutt, og når Torres ble byttet ut like etter, var målfesten over.

I ti minutter.

Babel-dobbel mot slutten

Et svært angrepsvillig og godt Liverpool-lag sluttet aldri å angripe, og ga seg ikke før Hull-keeper Myhill hadde hentet seks - 6 - baller ut av nettet.

Torres ble byttet ut mot nettopp Ryan Babel, som på tampen av kampen sørget for total ydmykelse av Hull, da han økte ledelsen med to raske mål.

Liverpool er dermed fortsatt på tredjeplass på tabellen - tre poeng bak Manchester United og Chelsea som deler tabelltoppen.

Blir Torres toppscorer i årets Premier League? Si din mening!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.