Frykter ikke uengasjert argentinsk lag

Argentinerne er tvunget til å komme på besøk. Åge Hareide frykter ikke at det vil bety mangel på underholdende fotball.

Åge Hareide frykter ikke et uengasjert argentinsk lag.

Åge Hareide frykter ikke et uengasjert argentinsk lag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Landslagstrener Åge Hareide tror ikke publikum får se et defensivt og uengasjert argentinsk lag på Ullevål i kveld.

- Det er jeg ikke bekymret for. Jeg tror vi får en kamp som både gir oss intensitet og den gode motstander som de faktisk her.

- De ser prestisje i kampen 

Brasil er kjent for sambafotball. Hareide tror Argentina i dag også vil by opp til dans. Landslagspillerne fra tangoens hjemland kommer til privatkamp i Norge fordi de må. Argentina droppet en Ullevål-kamp for fem år siden og i dag spiller de kampen for å gjøre opp for seg.

Argentina

Åge Hareide tror Lionel Messi og resten av spillerne på Argentina vil by opp til festkamp.

Foto: DANIEL SANNUM-LAUTEN / AFP

Men de er her ikke for å spille kjedelig fotball, mener Åge Hareide og forklarer hvorfor:

- Disse lagene her ligger høyt på FIFA-rankingen og de bruker rankingen på en litt annen måte enn det vi gjør. De ser prestisje i disse kampene, sier han og utdyper: 

- Det er kamp om plassene på laget og hvis man ser på det Brasil-laget som spilte mot Norge i fjor, var det skrevet i norsk presse at det var et B-lag de kom med, men det B-laget vant faktisk Copa-Amerika. De brukte kampen for å kjøre inn nye spillere og det gjør sannsyneligvis også Argentina, mener han.

- Tøff test

Brede Hangeland

Brede Hangeland: - Tøff test.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

 

Selv om flere av stjernene uteblir i kveld, så tror også Brede Hangeland at argentinerne tar kampen på alvor.

- Det er selvfølgelig et av verdens beste landslag med individualister på alle plasser så det blir en tøff test fos oss, sier han.

Så gjenstår det å se om det blir tangorytmer på fotballbanen i kveld.

Fotball

 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • – Vurderer å bare ha en vertsnasjon

  Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land.

  – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge.

  EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene.

  Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

  De tolv byene er London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, København, München, Roma, St. Petersburg, Bucuresti, Budapest and Baku.

  Vaksinesituasjonen i de forskjellige landene blir en nøkkel i arbeidet om det fortsatt skal bli arrangert i 12 byer, eller om det blir kun i ett land. En avgjørelse er ventet å bli tatt i mars.

  Karl-Heinz Rummenigge
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Sendte Chelsea til semifinale

  Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

  Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

  Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

  Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gikk på en ordentlig cup-mine i Spania onsdag. Nivå tre-laget Alcoyano måtte tåle en utvisning, men vant 2-1 etter ekstraomganger.

  Etter 115 spilte minutter scoret Juanan Casanova seiersmålet som sørget for en skikkelig skrell. Real Madrid stilte med mange førstelagsstjerner fra start, men maktet ikke å slå laget som til daglig spiller i Segunda B-divisjonen.

  Martin Ødegaard var imidlertid ikke med. Det var storoppslag i spanske medier inn mot kampen om at nordmannen ønsker seg et utlånt etter å ha blitt vraket fra Real-troppen flere ganger.

  Oppgjøret startet oppskriftsmessig for gjestene fra Madrid. Eder Militao scoret på overtid i første omgang og sørget dermed for 1-0-ledelse til pause.

  N4alSodTR50
  Foto: Jose Breton / AP