Frykter ikke uengasjert argentinsk lag

Argentinerne er tvunget til å komme på besøk. Åge Hareide frykter ikke at det vil bety mangel på underholdende fotball.

Åge Hareide frykter ikke et uengasjert argentinsk lag.

Åge Hareide frykter ikke et uengasjert argentinsk lag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Landslagstrener Åge Hareide tror ikke publikum får se et defensivt og uengasjert argentinsk lag på Ullevål i kveld.

- Det er jeg ikke bekymret for. Jeg tror vi får en kamp som både gir oss intensitet og den gode motstander som de faktisk her.

- De ser prestisje i kampen 

Brasil er kjent for sambafotball. Hareide tror Argentina i dag også vil by opp til dans. Landslagspillerne fra tangoens hjemland kommer til privatkamp i Norge fordi de må. Argentina droppet en Ullevål-kamp for fem år siden og i dag spiller de kampen for å gjøre opp for seg.

Argentina

Åge Hareide tror Lionel Messi og resten av spillerne på Argentina vil by opp til festkamp.

Foto: DANIEL SANNUM-LAUTEN / AFP

Men de er her ikke for å spille kjedelig fotball, mener Åge Hareide og forklarer hvorfor:

- Disse lagene her ligger høyt på FIFA-rankingen og de bruker rankingen på en litt annen måte enn det vi gjør. De ser prestisje i disse kampene, sier han og utdyper: 

- Det er kamp om plassene på laget og hvis man ser på det Brasil-laget som spilte mot Norge i fjor, var det skrevet i norsk presse at det var et B-lag de kom med, men det B-laget vant faktisk Copa-Amerika. De brukte kampen for å kjøre inn nye spillere og det gjør sannsyneligvis også Argentina, mener han.

- Tøff test

Brede Hangeland

Brede Hangeland: - Tøff test.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

 

Selv om flere av stjernene uteblir i kveld, så tror også Brede Hangeland at argentinerne tar kampen på alvor.

- Det er selvfølgelig et av verdens beste landslag med individualister på alle plasser så det blir en tøff test fos oss, sier han.

Så gjenstår det å se om det blir tangorytmer på fotballbanen i kveld.

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP