NRK Meny
Normal

Hareide vil rømme fra svensk pøsregn

– Vi har hatt forferdelige treningsforhold, erkjenner Malmö-trener Åge Hareide før mesterligakampen mot Atletico Madrid.

Åge Hareide

Sportslig har det vært solskinn hele sesongen for Åge Hareide, men nå skaper regnet i Sør-Sverige problemer for Malmö-sjefen.

Foto: Thomas Johansson / TT / NTB scanpix

Onsdag står Hareide overfor en av sine største utfordringer som fotballtrener. Svenske Malmö FF skal opp mot den regjerende spanske ligamesteren Atletico Madrid på Vicente Calderon- stadion i Madrid.

Der blir underlaget mest sannsynlig ganske annerledes enn det Malmö har vært vant til i det siste. Været har nemlig skapt treningsproblemer for det svenske mesterlaget.

– Vi hatt forferdelige treningsforhold her. Det har regnet mer enn nok her i Malmö nå, så banen har nærmest stått under vann. Det har gjort det vanskelig treningsmessig, sier Hareide til NRK.no.

Til Kanariøyene

Nå ser han fram til at den svenske serien, der Malmö allerede har forsvart gullet fra i fjor, skal være over. Da starter jakten på bedre treningsforhold.

Banen har nærmest stått under vann. Det har gjort det vanskelig treningsmessig

Åge Hareide, Malmö-trener

– Vi kommer også til å reise ut av landet i forhold til de siste kampene for å få bra treningsforhold, fastslår Hareide.

Ett utenlandsopphold er allerede berammet.

– Før den siste kampen mot Olympiakos 9. desember, reiser vi til Kanariøyene. Vi blir der og trener en uke, sier Hareide.

Sparer spillere

Malmös muligheter til å rømme Sverige, begrenses av seriefotballen i ytterligere to uker. 1. november spiller laget sin siste seriekamp, borte mot Åtvidaberg.

Men at gullkampen allerede er avgjort, gjør at Åge Hareide uansett kan prioritere mesterligaen. Startoppstillingen mot Elfsborg lørdag bar preg av det.

– Vi hvilte spillere som sannsynligvis hadde spilt mot Elfsborg hvis det var en viktig kamp. Det får vi anledning til å gjøre nå, sier Hareide.

Vi hvilte spillere som sannsynligvis hadde spilt mot Elfsborg hvis det var en viktig kamp.

Åge Hareide, Malmö-trener

– Kjeftet mer enn vi spilte

Malmö tapte for øvrig mot Elfsborg etter først å ha tatt en tidlig ledelse.

– Det var en merkelig kamp der vi hadde full kontroll etter å ha scoret tidlig og så fikk vi en straffe imot som var litt omdiskutert. Da mistet vi fokus, ble frustrert og glemte å spille fotball. Vi kjeftet mer enn vi spilte fotball. Det lønner seg aldri, så da taper vi fortjent.

– Hva sa du i garderoben etterpå?

– Hehe, ingenting!

– Kunne det som skjedde i går ha skjedd også hvis gullkampen ikke var avgjort?

– Jeg tror ikke det. Da tror jeg vi hadde stengt butikken riktig godt etter første omgang.

– Inn i løvens hule

Mens Malmö tapte helgens kamp, vant onsdagens motstander Atletico Madrid 2-0 hjemme over Espanyol i den spanske ligaen. Den kampen var akkurat slutt da NRK.no snakket med Åge Hareide.

– Vi vet hva vi går til. Det er rett inn i løvens hule. Men det i seg selv er en fantastisk fin tanke. Vi har alt å vinne, og absolutt ingenting å tape, ved å reise til Madrid og forsøke å framstå som et lag som ønsker å utnytte våre styrker maksimalt. Det er det vi kommer til å gjøre, sier Åge Hareide.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.