Hopp til innhold

Hareide vil rømme fra svensk pøsregn

– Vi har hatt forferdelige treningsforhold, erkjenner Malmö-trener Åge Hareide før mesterligakampen mot Atletico Madrid.

Åge Hareide

Sportslig har det vært solskinn hele sesongen for Åge Hareide, men nå skaper regnet i Sør-Sverige problemer for Malmö-sjefen.

Foto: Thomas Johansson / TT / NTB scanpix

Onsdag står Hareide overfor en av sine største utfordringer som fotballtrener. Svenske Malmö FF skal opp mot den regjerende spanske ligamesteren Atletico Madrid på Vicente Calderon- stadion i Madrid.

Der blir underlaget mest sannsynlig ganske annerledes enn det Malmö har vært vant til i det siste. Været har nemlig skapt treningsproblemer for det svenske mesterlaget.

– Vi hatt forferdelige treningsforhold her. Det har regnet mer enn nok her i Malmö nå, så banen har nærmest stått under vann. Det har gjort det vanskelig treningsmessig, sier Hareide til NRK.no.

Til Kanariøyene

Nå ser han fram til at den svenske serien, der Malmö allerede har forsvart gullet fra i fjor, skal være over. Da starter jakten på bedre treningsforhold.

Banen har nærmest stått under vann. Det har gjort det vanskelig treningsmessig

Åge Hareide, Malmö-trener

– Vi kommer også til å reise ut av landet i forhold til de siste kampene for å få bra treningsforhold, fastslår Hareide.

Ett utenlandsopphold er allerede berammet.

– Før den siste kampen mot Olympiakos 9. desember, reiser vi til Kanariøyene. Vi blir der og trener en uke, sier Hareide.

Sparer spillere

Malmös muligheter til å rømme Sverige, begrenses av seriefotballen i ytterligere to uker. 1. november spiller laget sin siste seriekamp, borte mot Åtvidaberg.

Men at gullkampen allerede er avgjort, gjør at Åge Hareide uansett kan prioritere mesterligaen. Startoppstillingen mot Elfsborg lørdag bar preg av det.

– Vi hvilte spillere som sannsynligvis hadde spilt mot Elfsborg hvis det var en viktig kamp. Det får vi anledning til å gjøre nå, sier Hareide.

Vi hvilte spillere som sannsynligvis hadde spilt mot Elfsborg hvis det var en viktig kamp.

Åge Hareide, Malmö-trener

– Kjeftet mer enn vi spilte

Malmö tapte for øvrig mot Elfsborg etter først å ha tatt en tidlig ledelse.

– Det var en merkelig kamp der vi hadde full kontroll etter å ha scoret tidlig og så fikk vi en straffe imot som var litt omdiskutert. Da mistet vi fokus, ble frustrert og glemte å spille fotball. Vi kjeftet mer enn vi spilte fotball. Det lønner seg aldri, så da taper vi fortjent.

– Hva sa du i garderoben etterpå?

– Hehe, ingenting!

– Kunne det som skjedde i går ha skjedd også hvis gullkampen ikke var avgjort?

– Jeg tror ikke det. Da tror jeg vi hadde stengt butikken riktig godt etter første omgang.

– Inn i løvens hule

Mens Malmö tapte helgens kamp, vant onsdagens motstander Atletico Madrid 2-0 hjemme over Espanyol i den spanske ligaen. Den kampen var akkurat slutt da NRK.no snakket med Åge Hareide.

– Vi vet hva vi går til. Det er rett inn i løvens hule. Men det i seg selv er en fantastisk fin tanke. Vi har alt å vinne, og absolutt ingenting å tape, ved å reise til Madrid og forsøke å framstå som et lag som ønsker å utnytte våre styrker maksimalt. Det er det vi kommer til å gjøre, sier Åge Hareide.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland