Hareide tror Lundekvam klarer seg

Tidligere landslagstrener Åge Hareide tror Claus Lundekvam kan kjempe seg ut av rusmisbruken. Han ofret seg på banen og det tror Hareide han vil gjøre utenfor også.

Åge Hareide og Claus Lundekvam

Åge Hareide var sjef for Claus Lundekvam på landslaget. Han tror sin tidligere elev vil klare seg gjennom rusproblemene.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

- Etter at jeg så intervjuet med han i går forstår jeg at han ikke har det godt. Den treningsøkta han er inne i nå er den tøffeste i livet hans, men er det noen som kan klare det er det han, sier Hareide til nrk.no

I går fortalte den tidligere Southampton-proffen Claus Lundekvam til TV 2 at han i en årrekke har slitt med alkohol - og narkotikamisbruk. 17. mai i år valgte han å oppsøke hjelp og la seg inn på Tony Adams' sitt rehabiliteringssted Sporting Chance Clinic i England.

Det siste året har vært preget av flere episoder, blant annet et sykehusbesøk hvor Lundekvam holdt på å dø som en konsekvens av rusmisbruket.

Tøffhet på banen kan hjelpe

Sykehusbesøk ble det også i den aktive karrieren. To ganger har han brukket kinnbeinet og Lundekvam har tidliger uttalt at han ikke har tall på hvor mange sting han har sydd i ansiktet.

Claus Lundekvam

I 2004 slo Norge Skottland 1-0 i Glasgow. En blodig Claus Lundekvam ofret seg for laget.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Tøffheten på banen tror Hareide nå vil hjelpe Lundekvam utenfor.

- Etter av de fineste bildene jeg har er av en blodig Lundekvam på Hampden Park hvor han ofret seg. Jeg tror han nå også kommer til å ofre seg for å bli bra, sier Hareide.

- Ingen bryr seg når du er ferdig

Lundekvam spilte 40 landskamper for Norge og over 400 obligatoriske kamper for Southampton. Han ble også kåret til årets spiller i den engelske klubben i 2006 og var svært populær i havnebyen.

I 2008 la han opp som profesjonell og det er da det ble stille hevder Hareide.

- På 80-tallet var fotballspillere rockestjerner i England. I dag er de megarockestjerner. Denne dyrkelsen merker du mest den dagen du ikke er med lenger, den dagen du ikke har et sted å gå og havner litt for deg selv. Det er sånn i fotballen at ingen bryr seg om fotballstjerner den dagen du er ferdig, du må sørge for deg selv, sier Hareide.

Fotballnyheter