NRK Meny
Normal

Hareide om Sverige-ønsker: – Jeg avviser ingenting

MALMÖ (NRK): Her leser Åge Hareide (61) om mesterliga-bragden, som får de ivrigste til å lansere ham som fremtidig Sverige-sjef.

Hareide

GOD LEKTYRE: Malmö-trener Åge Hareide hadde ingenting imot å bla i onsdagens aviser.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Kanon!

Johansen

TAPTE: Stefan Johansen og Celtic må nøye seg med europaliga denne høsten.

Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix

Tre forbipasserende roper og gir tommel opp til Hareide, som sitter ute på kafeen Atmosfär i Malmö dagen derpå. NRK har tatt med flere svenske aviser, som 61-åringen fortsatt ikke har rukket å lese.

– Må leve i «nuet»

Det er likevel lett for ham å dra på smilebåndet av førstesidene. Hareide og Malmö har klart det igjen. Denne gangen var det Celtic som ble for små i heksegryten i Sør-Sverige.

– En fotballtrener må nesten leve i «nuet», og du må prøve å gjøre nedturene så korte som mulig. Det er en del av dette livet, sier Hareide og titter ned i Aftonbladet.

– Det er sånne kamper du lever for?

– Det er fantastisk. Det er fantastisk å være med på at allle spillerne gjør det optimalt. Da får du ofte et sterkt kollektiv.

Hylles som taktiker og motivator

Etter kampen ble Hareides plan og inngang trukket frem av flere Malmö-spillere. Jo Inge Berget var blant dem som mente at Taktiker-Åge og Motivator-Åge ble avgjørende.

– Han får oss til å tro på at vi kan klare det hver eneste gang, sa Berget til NRK.

– Jeg trykker på mine knapper, og jeg er alltid engasjert. Men jeg hadde detaljstudert Celtic såpass mye at jeg kunne ta frem mange små ting i pep-talken, sier Hareide.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Markus Rosenberg

JUBEL: Her feirer målscorer Markus Rosenberg (t.v.) sammen med Nikola Djurdjic etter at førstnevnte headet inn det viktige 1-0-målet. Malmö hadde terpet veldig mye på dødballer denne uken, ifølge Hareide.

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / Afp

Malmö-treneren var blant annet veldig opptatt av å stoppe Stefan Johansen, som aldri klarte å prege oppgjøret. Da Celtic-spilleren til slutt måtte søke bredde, skjønte Hareide at han hadde lyktes med planen.

– Vi prøvde å trykke sammen lagdelene og da var (Enoch) Adu og (Oscar) Lewicki tett rundt ham. Stefan er et omdreiningsmoment i Celtic, en dyktig fotballspiller og det viste han i Skottland. Det var viktig å få satt ham ut av funksjon, sier Hareide, som tror det er grunnen til at Johansen ble presset bredere og bredere ut mot høyrekanten.

– Avviser ingenting

Disse kvalitetene, og selvsagt mesterliga-dobbelen, har fått flere til å ønske Hareide som Sveriges neste landslagssjef. Deriblant den svenske fotballbloggeren Kristian Borell.

– Blir ambisjonene forsterket med suksessen?

– Jeg har fått mye spørsmål om det, men ambisjonene er å gjøre Malmö så sterke som mulig. Jeg trives utrolig godt, og jeg har gode folk rundt meg. Jeg har et veldig avslappet forhold til den biten der. Det kan dukke opp ting i morgen, men du må prøve å leve i «nuet», sier Hareide, som heller ikke avviser at det kan bli aktuelt.

– Jeg avviser ingenting. Nå lever jeg av dette, og da kan du ikke avvise noe, sier Hareide.

– Hva tenker du om posisjonen din i Sverige?

– Den tror jeg er ganske bra, faktisk. Jeg har jo også vært i Helsingborg, hvor jeg vant serie og cup og kom til europaligaen. Men det er langt fra spekulasjoner til fakta, sier den tidligere Norge-sjefen, som foreløpig ikke vet hvor lenge han blir i byen.

Bortsett fra denne mesterliga-sesongen, naturligvis.

Fotballnyheter