– Vi klarer å fylle stadion selv uten Zlatan

Hele Malmö håpet på besøk av byens store sønn Zlatan Ibrahimovic og PSG i mesterligaen, men slik gikk det ikke. Åge Hareide trakk i stedet storlagene Juventus og Atlético Madrid.

Åge Hareide under onsdagskvällens kvalmatch till Champions League

Åge Hareide trakk Juventus, Atlético Madrid og Olympiakos.

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT / NTB scanpix

Diego Simone,

Åge Hareide mot Diego Simeone – en duell å se frem til i mesterligaen.

Foto: STUART FRANKLIN / Afp

– Det vil nok være vanskelig å ta seg videre, hvis vi skal være helt realistiske, sier Åge Hareide til NRK.no.

Han satt hjemme i sofakroken i Malmö og fulgte den stilfulle trekningen fra Monaco.

Hareide – som hevder selv at han var helt rolig under hele TV-sendingen – fikk se storlagene Atlético Madrid, Juventus og Olympiakos bli trukket opp av skålen i tur og orden.

– Det er to sterke lag i Atlético Madrid og Juventus. Olympiakos er et lag vi kanskje kan komme på talefot med både hjemme og borte, sier han og legger til:

– Det var en helt OK gruppe.

60-åringen ønsker å bite fra seg mot storlagene og sikter i hvert fall mot tredjeplassen som gir Europaliga-billett.

– Da må vi legge Olympiakos bak oss. Det er kanskje det vi må ta sikte på, svarer Hareide.

Ingen Zlatan

Det var på forhånd knyttet stor spenning til om Malmö kom til å trekke PSG med den tidligere Malmö-gutten Zlatan Ibrahimovic i spissen. Slik gikk det altså ikke.

– Jeg tror nok det ville vært vanskelig å ta poeng fra PSG. Det hadde vært en «happening» for alle. Zlatan er jo fra byen og et levende ikon og legende her. Det hadde vært stort, men vi skal nok klare å fylle stadion for det. Vi får heller se på mulighetene til å ta poeng, sier Hareide.

Poeng eller ei: Malmö får utrolige 120 millioner kroner for å delta i den gjeve turneringen. Pengene gir Hareide og klubbledelsen en langt lettere hverdag fremover.

– I alle skandinaviske klubber er dette med økonomi en stressfaktor. Man budsjetterer ofte med sponsor- og publikumsinntekter som er litt i overkant av det som man faktisk klarer. Da må man kanskje selge spillere for å overleve økonomisk. Nå kan vi se på spillere, beholde spillere og få tid til å bygge opp et lag, og det tror jeg er veldig viktig for skandinavisk fotball, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Messi Zlatan

Zlatan Ibrahimovic møter sine tidligere lagkompiser i Barcelona. Blant andre Lionel Messi.

Foto: - / Afp

Zlatan møter tidligere klubber

Malmö har tatt Fotball-Europa med storm de siste dagene etter at det svenske laget kvalifiserte seg for mesterligaen med solide 3–0 over Salzburg i siste kvalifiseringskamp.

– Det er en fantastisk stemning i byen. Det var en stor dag i går – og i dag går de fleste rundt med et bredt smil om munnen, sier Hareide.

Det skrives utallige spaltemeter om nordmannen i pressen og supporterne hyller han for mesterligabragden, men 60-åringen mener han fortsatt har begge beina godt plantet på jorda.

Åge Hareide,

Åge Hareide jublet ellevilt for mesterligaavansement.

Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

På spørsmål om hvordan det er å være Åge Hareide om dagen, svarer han slik:

– Det er vel OK. Det er greit. Det er jo sånn når man har medgang. Da er det lett å være fotballtrener – det er veldig små marginer. Den ene dagen er man genierklært, mens den andre dagen er man en idiot. Det må man leve med i dette yrket her, og det er det som er så fascinerende. Jeg unner ingen av mine kolleger å være i hardt vær, sier han.

Nevnte Zlatan Ibrahimovic var blant dem som jublet over Malmö-avansement. Han uttalte nylig blant annet at «Malmö er en klubb som tenker utenfor Sveriges grenser».

Den svenske superspissen og PSG møter sine tidligere lagkompiser i Barcelona og Ajax, samt kypriotiske Apoel, i årets mesterliga.

«Dødens gruppe»

Det er liten tvil om at fotballelskere verden over har mange storkamper å se frem til dette året. Liverpool er tilbake i mesterligaen etter å ha vært ute siden 2009/2010-sesongen, og møter blant annet regjerende mester Real Madrid, Basel og overraskelseslaget Ludogorets.

Gruppe E blir av mange kalt «dødens gruppe» i år. Der møtes den tyske seriemesteren Bayern München og Premier League-vinner Manchester City til to knallharde oppgjør.

De to storlagene må i tillegg bryne seg på CSKA Moskva og italienske Roma.

Fotballnyheter