Normal

Hareide forsvarer tabbekeeperen

Landslagstrener Åge Hareide forsvarer keeper Håkon Opdal etter tapet mot Tyrkia.

Landslagstrener Åge Hareide etter at Tyrkia hadde slått Norge.

Landslagstrener Åge Hareide etter at Tyrkia hadde slått Norge.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Han ville ikke henge ut noen, heller ikke Håkon Opdal som slapp inn sitt første tabbemål på landslaget ved en maksimalt ugunstig anledning.

Hør: Hareide etter Tyrkia-tapet

 

- Håkon har stått godt i alle sine landslaget, og det hører fotballen til. Noen ganger gjør en keeper avgjørende redninger, noen ganger er baklengsmål hans skyld. Men ved begge målene skulle vi vært mer kompakte og ikke latt dem få løsne skudd, sa landslagssjefen.

Håkon Opdal misser på Emres langskudd og Tyrkia utligner til 1-1.

Håkon Opdal misser på Emres langskudd og Tyrkia utligner til 1-1.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Hareide konstaterte at Martin Andresens rutine var savnet.

- Erfaring er veldig viktig på dette nivået. Det sier jeg uten forkleinelse for noen, inkludert Alexander Tettey som jeg synes gjorde en grei jobb. Klart vi kunne hatt bruk for Martin, men det kan vi ikke bruke til stort, for han var ikke klar.

Veldig skuffet

- Om man skal gradere skuffelse så tror jeg at jeg sprenger den skalaen. Jeg føler meg som en tungvektsbokser som henger i tauene, sa han etter Tyrkias 2-1-seier på Ullevaal.

Norge ville løst EM-billett med seier, og ville fortsatt hatt overtaket med uavgjort, men lot Tyrkia reise hjem med billetten langt nede i lomma.

- Vi er avhengige av å ha samtlige spillere på maks. Vi kan ikke ligge under pari prestasjonsmessig. I dag var det en kollektiv svikt. Vi hadde noen spillere som sto fram og gjorde manns jobb, men klarte ikke å heve oss opp som lag. Vi har trivdes godt i utfordrerposisjon, men det ble noe engstelig da vi hadde noe å forsvare, sa Hareide.

 

Fotballnyheter