Har ikke fulgt med

Det norske overgangsvinduet fungerer ikke som det skal.

Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Vålerenga
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

For flere av de norske klubbene kan det bli en tøft å komme gjennom en hel måned hvor man allerede har solgt spillere uten å hente inn erstattere.

- Så som det er nå kan Vålerenga, Rosenborg og andre klubber miste gode fotballspillere i starten på juli, men kan ikke erstatte de før 1. august, sier Vålerengas sportsdirektør, Jan Erik Aalbu til NRK.

Mens resten av Europa fra i dag kan kjøpe norske spillere, må norske klubber vente med kjøp en hel måned.

- Fotballforbundet hadde dette ute til høring i fjor og vi fikk være med å påvirke det vinduet som skal være i Norge, og der tror jeg kanskje at vi ikke var helt med i timen, sier Aalbu videre.

- Det er en ulempe for oss i Norge og ikke bare for Vålerenga at vi ikke henger med i det internasjonal vinduet, sier Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud.

Vålerenga har sammen med andre klubber henvendt seg til Norges Fotballforbund og uttrykt sin misnøye med tidspunktene for åpning og lukking av det norske overgangsvinduet. De var selv med på å bestemme dette, men ønsker nå en endring. Men Norges Fotballforbund vil ikke uten videre endre på overgangsvinduet.

- Det vil ikke være naturlig å gjøre noen endringer i sesongen, så det må vi eventuelt vurdere når denne sesongen her er over. Så får vi se på de erfaringer vi har trukket i løpet av denne sesongen, sier Roger Ness i Forvaltnings- og jusseksjonen i Fotballforbundet.

Fotballnyheter