Har 19 cuptriumfer tilsammen

To av Norges mestvinnende cuplag møtes til dyst i 2. runde av Norgesmesterskapet i fotball.

Fra cupfinalen i 1963 mellom Skeid og Fredrikstad

Fra cupfinalen i 1963 mellom Skeid og Fredrikstad. Skeid i rødt vant 2-1 og kunne juble foran fortvilte FFK-spiller i hvitt.

Foto: Scanpix / SCANPIX

I dag trakk Norges fotballforbund 2. runde av cupen. Og det var flere spennende oppgjør som kom opp av hatten, og i Oslo møtes to lag som har satt sitt tydelige preg på NM-historien.

Skeid og Fredrikstad har tilsammen 19 cupgull. Henholdsvis åtte og elleve mesterskap hver.

Dermed er det duket for et oppgjør med realt historisk sus når Fredrikstad kommer på besøk til hovedstaden.

Fredrikstad vant sitt foreløpig siste NM-gull i 2006, mens Skeid må helt tilbake til 1974 for å finne sitt siste gull.

Ingen av klubbene har imidlertid hatt mye å juble for i de siste. I fjor rykket Fredrikstad ned fra eliteserien og Skeid stupte ned fra 1. divisjon.

Lokaloppgjør

Men det er flere andre spennende oppgjør i vente.

I Bærum skal Stabæk på besøk til nettopp Bærum, mens i Hedmark braker HamKam og Nybergsund sammen. Med sistnevnte som favoritt for kanskje første gang i historien.

I Haugesund kan de lokale tilskuerne glede seg til møte mellom Vard og FK Haugesund.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Kastrati får 4 kampars karantene

  Norges Fotballforbund har i dag kome fram til at Flamur Kastrati får 4 kampars karantene etter at han kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i kampen mellom Vålerenga og Kristiansund på sundag. Det kjem fram i ei pressemelding forbundet har lagt ut. Kristiansund hadde allereie bestemt at han ikkje skulle delta på kamp eller trening så lenge saka var til behandling. Kastrati gjekk i etterkant ut og sa at han ikkje visste kva ordet betydde.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Molde (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ingebrigtsen testet negativt

  Brann-trener Kåre Ingebrigtsen testet negativt på koronaviruset og kan dermed lede laget mot Sandefjord søndag.

  Det opplyser Brann på sitt nettsted.

  Ingebrigtsen hadde tidligere i uken milde symptomer på forkjølelse og valgte dermed å teste seg for korona onsdag morgen. Fredag ettermiddag ble han klarert for aktivitet sammen med spillerne igjen.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Fire cupfinaler på Ullevaal i 2021

  Styret i Norges Fotballforbund har bestemt at fotball-NM i 2021 gjennomføres som i tidligere år, og at hele fire finaler skal spilles på Ullevaal stadion.

  I år ble NM for menn, samt for begge kjønn i junior- og 16-årsklassen, avlyst på grunn av koronapandemien. Derfor ble det satt ned et utvalg som skulle vurdere gjennomføringen av NM i 2021.

  Det planlegges for et «vanlig NM», med noen foreslåtte endringer. Det legges blant annet opp til at finalene for G19 og J19 skal spilles på Ullevaal stadion. Dermed ligger det an til at begge senior- og juniorfinalene spilles på nasjonalarenaen.

  NM fotball, menn (finale): Haugesund - Viking (0-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB