Ekstatisk Solskjær: – Vi er tilbake

Ei vakker scoring og ein keeper i verdsklasse gjer at håpet lever for Cardiff. No er Solskjærs menn berre tre poeng unna sikker plass.

Ole Gunnar Solskjær

Håpet lever framleis for Ole Gunnar Solskjær og Cardiff. 1-0-siger borte mot Southampton var nær vinn eller forsvinn for den walisiske klubben.

– Vi klora oss opp til berre tre poeng bak Norwich og fire poeng bak West Bromwich og Swansea – og det er framleis fire kampar igjen. Før i dag trur eg ikkje mange trudde på oss, sa Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

For det var vinn eller forsvinn for Cardiff. Southampton dominerte første omgang og var best også i andre omgang, men det var Solskjær sine menn som scora.

Den avgjerande scoringa kom etter 65 minutt, og scoringa var av den vakre sorten. Det starta med eit frispark skrått på 40 meters hald.

Frisparket blei først klarert, men på 18 meter stod Cardiff-forsvarar Juan Cala klar. Han var feilvendt, men fekk snudd kroppen og banka til med venstrefoten. Keeper Paulo Gazzaniga var sjanselaus og ballen fauk hardt opp i nettet og til 0–1.

– Målet gav oss noko å henge fast i. Det gav sjølvtillit, ekstra energi og ein «boost». Vi viste at vi framleis har trua, fortalde Solskjær etter kampslutt.

Cala-susaren blei den einaste scoringa i kampen, og etter nervøse siste 25 minutt kunne Solskjær sleppe jubelen laus. Like etter kampslutt viste TV-bilda ein ekstatisk Solskjær som klemte heile støtteapparatet.

Cardiff mot Southampton

Cardiff gjekk hardt til mot Southampton. Her er Frazier Campbell i duell med Southampton-keeper Paulo Gazzaniga.

– Du høyrde supporterane på slutten når dei blei klar over resultata i dei andre kampane. Dei veit at vi no er tilbake i kampen om sikker plass, kommenterte Solskjær.

Tverrliggar og super-Marshall

Det enda 0-1, men sigeren var langt frå fortent. For Southampton kunne leia både 1-, og 2–0 berre til pause.

Etter 22 minutt blei eit skot frå Adam Lallana berre hindra av tverrliggaren, medan Cardiff-keeper David Marshall gjentekne gonger var på plass og avverja.

Marshall har kanskje vore det walisiske laget sin beste mann i år, noko han verkeleg viste på St. Mary's denne laurdagen. Til pause stod det 0–0.

Utover i andre omgang var Cardiff betre med, og Jordan Mutch var nære med eit langskot etter 60 minutt for gjestane. Så kom 0-1-scoringa til Cala – og hardt press frå Southampton med på kjøpet.

Gjentekne gonger var Marshall på plass, viktigast etter 77 minutt. Innbytar Sam Gallagher lurte offsidefella, og åleine gjennom hindra ei fantastisk redning 1–1.

Cardiff-innbytar Wilfried Zaha kunne laga 0–2 for Cardiff like før, men det var heimelaget som fortente scoring. Kompakt og godt defensivt arbeid, saman med ein glimrande Marshall, gjorde derimot at Cardiff fekk med seg alle poenga.

Saka held fram under bildet.

David Marshall

Cardiff-keeper David Marshall får enormt med ros av manager Solskjær.

– Éin av dei beste

Solskjær sjølv var full av ros når han blei spurt om eigen keeper.

– Han er éin av dei beste keeperane i ligaen. Han har heldt oss inne i mange kampar, og redninga nede til venstre er kanskje den beste i dag, meinte Solskjær.

Nordmannen meiner keepertrenar Richard Hartis har vore med og utvikla han til ein superkeeper.

– Han les spelet veldig bra og har utvikla seg veldig under Richard, slo Cardiff-manageren fast.

Såg nedrykket i horisonten

Keeperen sjølv var svært fornøgd med tre poeng. Direkte på Sky Sports etter kampen var han tillegg svært direkte på Cardiff sin situasjon.

– Om vi ikkje hadde tatt tre poeng ville vi ha rykka ned, sa Marshall.

Han meiner laget sleit stort i første omgang.

– St. Mary's er ein tøff stad å vere bortelag, og vi hadde nok med å forsvare oss i første omgang.

Så kom derimot Cardiff-scoringa midtvegs i andre halvdel.

– Juan sin skotteknikk er fantastisk, han trenar mykje på det. Han har poppa opp med nokre mål, men denne scoringa var spesielt viktig! No er eg berre letta over tre poeng, det kjennest fantastisk, avslutta Marshall.

Vincent Tan

Cardiff-eigar Vincent Tan har hatt liten grunn til å smile i vår, men sigeren over Southampton gjer at sjølv malaysiaren kan ta ein pust i bakken.

• Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

– Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.