NRK Meny
Normal

Odd-treneren håper Semb Berge blir solgt

Odd sliter i bunnstriden i eliteserien, men trener Dag-Eilev Fagermo håper likevel at Fredrik Semb Berge – lagets største stjerne – går til en annen klubb.

Fredrik Semb Berge

Fredrik Semb Berge drømmer om å spille i Bundesliga eller Premier League. Drømmen kan gå i oppfyllelse for Odd-spilleren. Han har nemlig blitt et hett salgsobjekt.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Fagermo

Dag-Eilev Fagermo tror det kommer bud på Semb Berge i løpet av kort tid.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Kommer det et godt bud på han, blir han solgt. Det ville vært veldig gøy å få han ut i en stor liga, sier Dag-Eilev Fagermo til NRK.no.

Fredrik Semb Berge har fått mye oppmerksomhet etter storspill den siste tiden for Odd og Norges U21-lag. Nå er ryktene mange om hvilken utenlands klubb som blir forsvarspillerens neste arbeidsgiver. Blant dem er Serie A-klubbene Roma og Napoli.

Følges tett

Odd spilte i kveld 1–1 mot Hønefoss på bortebane. Fredrik Semb Berge spilte hele kampen og gjorde en god figur for hvittrøyene.

Til tross for at Skiens-klubben ligger tredje sist i eliteserien, ønsker altså Fagermo å slippe forsvarsspilleren. Han tror Semb Berge forsvinner innen kort tid.

– Ja, det ser jeg ikke bort ifra. Det kommer helt sikkert bud nå fordi det er flere klubber som har meldt sin interesse. Det er flere klubber som følger han tett, påpeker Odd-treneren.

Vil til større liga

Hovedpersonen selv er klar på at han har ambisjoner om å komme til en klubb i utlandet.

– Bundesliga, Premier League ... En større liga rett og slett, sier Semb Berge til NRK.

– Ble din proffmulighet styrket etter U21-EM?

– Ja, jeg føler jo at jeg bidro i Israel. Alt kan skje, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg gidder ikke å bruke energi på det. Jeg vil prøve å gjøre det bra for Odd nå først og fremst, svarer 23-åringen.

Odd tok i kveld sitt første poeng på bortebane denne sesongen. Semb Berge mener poenget betyr mye for stemningen i troppen.

– Det var deilig å få med seg i hvert fall ett poeng fra bortebane. Det har vært noen lange turer hjem fra bortebane tidligere i sesongen.

– Selvtillit kan gjøre mye med et lag, legger han til.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.