NRK Meny
Normal

Hazard: – Håper Messi sover forferdelig dårlig

Eden Hazard satser på at dårlig søvn skal stoppe Lionel Messi fra å herje mot Belgia.

Eden Hazard

Eden Hazard snakket på en pressekonferanse før kampen mot Argentina.

Foto: MARTIN BUREAU / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Hazard på sykkel

Sykkel er et flott fremkomstmiddel, også for kjente fotballspillere som Eden Hazard.

Foto: MARTIN BUREAU / Afp

Eden Hazard og Belgia møter Argentina i kvartfinalen i fotball-VM på lørdag, og naturlig nok er det en liten magiker ved navn Messi som er i sentrum for oppmerksomheten.

– Personlig er jeg ikke så veldig bekymret for han, siden jeg spiller i angrep og ikke trenger å møte ham, men jeg tror forsvarsspillerne våre har det annerledes, sa Hazard på en pressekonferanse i forkant av kampen.

– Han er ikke regnet som den beste spilleren i verden for ingenting, og han viser det hver dag for både Barcelona og Argentina, sa Hazard, og lanserte samtidig sitt eget lille håp om hvordan ting skal bli lettere for Belgia.

– Vi får håpe at han har en dårlig dag, at han har sovet forferdelig dårlig og at vi kan vinne kampen, sier han.

Fellesskapet viktigst

Trener Marc Wilmots er uansett klar på at Argentina ikke er noe en-manns-lag.

– Jeg mener at de som sier det tar feil. Jeg er overbevist om at et godt lag er bygd på kvalitet i samarbeidet. Messi kan selvsagt gjøre en forskjell i en kamp, i likhet med De Bruyne eller Hazard eller mange andre, men jeg vil heller ha et lag som er bygd på å jobbe hardt sammen enn et lag som er avhengig av en mann, sa Wilmots på pressekonferansen før han ønsket Messi alt godt.

Marc Wilmots

Marc Wilmots er i godt humør før kvartfinalen mot Argentina.

Foto: MARTIN BUREAU / Afp

– Hvis han har en god dag, så kommer jeg til å være glad på hans vegne. Vi vet alle at han scorer minst 40 mål hver sesong, men vi må ikke glemme Di Maria og Agüero, de har stort potensiale i angrepet. Det vanskeligste for Argentina er å finne den rette balansen, og det er ikke enkelt, kan jeg fortelle deg, sa Wilmots, og viser tydelig stor sympati med Argentinas trener Alejandro Sabella.

Vil ta revansje

At laget er viktigst går som en kjenningsmelodi i omtrent alle VM-intervjuene som er gjort, og Eden Hazard er også fornøyd med samholdet i den belgiske troppen.

– Stemningen er veldig bra, men alt er lettere når du vinner. Vi er heldige som har hatt omtrent det samme laget i to år nå. Det har ikke forandret seg mye, med unntak av et par nykommere. Vi kjenner hverandre godt, og har lært å leve sammen, sa han.

Kampen mot Argentina er også en mulighet for revansje fra semifinale-tapet i 1986, året da Belgia gjorde sin aller beste VM-prestasjon så langt.

– Det ville vært fint. Folk i Belgia snakker mye om 1986, fordi det er standarden, det er den beste prestasjonen av et belgisk lag i VM. Hvis vi kan gjøre det samme, eller noe enda bedre, ville det være fantastisk, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.