NRK Meny
Normal

– Det kan sammenlignes med første skoledag

Brede Hangeland (33) var både spent og nervøs før sin første trening med Crystal Palace, men ble tatt godt imot av sine nye lagkompiser. Nå ser han frem til å fortsette Premier League-eventyret.

Brede Hangeland

Brede Hangeland har skrevet en ettårskontrakt med Crystal Palace. Fredag var han gjennom medisinske tester, kontraktsignering og trening.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Hangeland

Brede Hangeland spilte for Fulham i seks år.

Foto: GEOFF CADDICK / Afp

– Det var selvfølgelig spennende å trene med sin nye klubb. Det er litt som første dag på skolen: Det er masse nye folk og omgivelser, sier Brede Hangeland til NRK.no.

Litt etter klokken to fredag ettermiddag ble det bekreftet at landslagskapteinen har signert en ett årskontrakt med London-klubben. Han blir dermed – etter alt og dømme – Norges eneste Premier League-proff denne sesongen.

Han har i løpet av dagen vært gjennom medisinske tester, kontraktsignering og trening med mange nye ansikter. Det blir mye selv for en rutinert fotballspiller.

– Det har vært en lang og innholdsrik, men veldig bra dag, sier han.

– En drøm

Hangeland har blitt linket til mange klubber de siste ukene, men valgte til slutt de røde og blå, som hører hjemme i en velstående forstad sørøst i London.

Han slipper dermed å flytte fra sin London-bolig og får samtidig fortsette karrieren i en av verdens beste ligaer.

Crystal Palace fikk en tøff start på fjorårets Premier League-comeback, men kom voldsomt mot slutten av sesongen og endte på en solid 11. plass. Klubben har imponert Hangeland.

– Det er utrolig mange hyggelige og bra folk her. Klubben er veldrevet på alle mulige måter og det er en god stemning i laget. De hadde en god sesong i fjor, så jeg merker at det er en positiv og bra stemning her. Jeg gleder meg til å bli en del av dette, sier 33-åringen.

– Hva betyr det for deg å få tillit i en ny Premier League-klubb?

– Jeg er glad for å få tillit. Det var viktig for meg å finne en klubb som oppfylte de kriteriene jeg hadde når jeg skulle fortsette fotballkarrieren – og det føler jeg denne klubben absolutt gjør. Jeg er utrolig glad for å få lov til å spille i Premier League. Det er en drøm, svarer Hangeland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Laster Twitter-innhold

Har trent alene

Etter å ha vært i Fulham i seks og et halv år var det en skuffet Brede Hangeland som i sommer fikk beskjed av klubben via e-post om at kontrakten hans ble terminert.

Han har derfor trent alene etter at han forlot Fulham, men mener han er god nok for å gå rett inn i førstelaget når sesongen starter.

– Det skal likevel bli godt å få trent litt. Jeg merker at det har vært en lang sommer med mye egentrening. Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny sesong med treninger og kamper med mine nye lagkamerater, sier han.

Hangeland spilte i fjor for et Fulham-lag som spilte med kniven på strupen. Det hele resulterte i at laget rykket ned til Championship. 33-åringen er forberedt på en ny tøff sesong.

– Jeg vet at Premier League er en steintøff liga, og Crystal Palace er en liten klubb, så sesongen blir steintøff. Men de presterte bra i fjor, og jeg håper å bidra til at klubben får til noe lignende i år, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia