Normal

Hangeland: – Andre enn meg må score om vi skal komme til VM

Etter halvspilt VM-kvalifisering er det midtstopperen Brede Hangeland som er Norges toppscorer. Nå må spissene score, mener han.

Brede Hangeland

Brede Hangeland utligner til 1-1 i kampen mot Sveits 12.10. i fjor. Han er Norges toppscorer med to scoringer.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Brede Hangeland har scoret to av Norges seks mål så langt i VM-kvalifiseringen og er dermed på scoringstoppen. Det er ikke bra for laget, mener kapteinen.

Landslagssjef Egil Olsen (t.v.) og Mohammed Abdellaoue

Landslagssjef Egil Olsen (t.v.) og Mohammed Abdellaoue. – Jeg forstår det Brede sier, sier 'Moa'.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg håper noen andre er toppscorer når kvaliken er ferdig. Ellers tror jeg ikke vi kommer til VM. Vi kan ikke være avhengig av at forsvarsspillere skal score målene, sier Hangeland ærlig før han legger til med et smil:

– Det får være en oppfordring til spissene om å score.

«Moa» enig med Hangeland

I tillegg til Hangelands to scoringer, har Tarik Elyounoussi, Joshua King, Markus Henriksen og John Arne Riise scoret ett hver.

– Jeg forstår det Brede sier. I et hvert lag må man ha spisser som bidrar med målgivende pasninger og scoringer, sier Norges spydspiss Mohammed «Moa» Abdellaoue.

– Jeg håper en av de offensive spillerne står som toppscorer etter kvaliken.

«Drillo»: – Det går litt i bølger

«Moa» har scoret totalt seks mål for A-landslaget, men i fjor scoret den ryggplagede 27-åringen bare én gang med flagget på brystet – i privatlandskampen mot Ungarn i november (2-0 til Norge).

Likevel har landslagssjef Egil Olsen full tillit til spissen.

– «Moa» er en typisk toppscorer, men det går litt i bølger. Plutselig scorer han igjen og det tror jeg han fort kan gjøre mot Albania, sier landslagssjefen.

– Vi må hjelpe spissene

John Arne Riise scoret det viktige straffemålet i 2-1-seieren hjemme mot Slovenia. Han mener hele laget må ta skylden for at spissene ikke scorer.

– Vi må hjelpe spissene mer slik at vi skaper nok sjanser i etablert angrep. Det er spissene som skal være toppscorere, sier Riise.


Fotballnyheter