Hangeland: – Andre enn meg må score om vi skal komme til VM

Etter halvspilt VM-kvalifisering er det midtstopperen Brede Hangeland som er Norges toppscorer. Nå må spissene score, mener han.

Brede Hangeland

Brede Hangeland utligner til 1-1 i kampen mot Sveits 12.10. i fjor. Han er Norges toppscorer med to scoringer.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Brede Hangeland har scoret to av Norges seks mål så langt i VM-kvalifiseringen og er dermed på scoringstoppen. Det er ikke bra for laget, mener kapteinen.

Landslagssjef Egil Olsen (t.v.) og Mohammed Abdellaoue

Landslagssjef Egil Olsen (t.v.) og Mohammed Abdellaoue. – Jeg forstår det Brede sier, sier 'Moa'.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg håper noen andre er toppscorer når kvaliken er ferdig. Ellers tror jeg ikke vi kommer til VM. Vi kan ikke være avhengig av at forsvarsspillere skal score målene, sier Hangeland ærlig før han legger til med et smil:

– Det får være en oppfordring til spissene om å score.

«Moa» enig med Hangeland

I tillegg til Hangelands to scoringer, har Tarik Elyounoussi, Joshua King, Markus Henriksen og John Arne Riise scoret ett hver.

– Jeg forstår det Brede sier. I et hvert lag må man ha spisser som bidrar med målgivende pasninger og scoringer, sier Norges spydspiss Mohammed «Moa» Abdellaoue.

– Jeg håper en av de offensive spillerne står som toppscorer etter kvaliken.

«Drillo»: – Det går litt i bølger

«Moa» har scoret totalt seks mål for A-landslaget, men i fjor scoret den ryggplagede 27-åringen bare én gang med flagget på brystet – i privatlandskampen mot Ungarn i november (2-0 til Norge).

Likevel har landslagssjef Egil Olsen full tillit til spissen.

– «Moa» er en typisk toppscorer, men det går litt i bølger. Plutselig scorer han igjen og det tror jeg han fort kan gjøre mot Albania, sier landslagssjefen.

– Vi må hjelpe spissene

John Arne Riise scoret det viktige straffemålet i 2-1-seieren hjemme mot Slovenia. Han mener hele laget må ta skylden for at spissene ikke scorer.

– Vi må hjelpe spissene mer slik at vi skaper nok sjanser i etablert angrep. Det er spissene som skal være toppscorere, sier Riise.


Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Reginiussen legger opp

  Tidligere RBK-kaptein Tore Reginiussen legger opp etter årets sesong. 35-åringen varsler avgangen på Instagram. Reginiussen dro til Bundesliga-laget St. Pauli i januar etter åtte år i RBK-trøya.

  Tore Reginussen
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Reginiussen legger opp

  Forsvarsspiller Tore Reginussen (35) annonserer på sin Instagram-konto at han legger fotballskoene på hylla etter denne sesongen. Etter å ha spilt i Rosenborg siden 2012, signerte han for den tyske klubben FC St. Pauli i januar. Siste seriekamp er 23. mai.

  – Det har vært en utrolig reise, med endeløse høydepunkter og opplevelser, skriver han.

  Reginiussen har 31 landskamper og ble blant annet kåret til årets spiller i eliteserien i 2017.

  – Tiden er inne for å ta fatt på et nytt kapittel i livet mitt.

 • Forlenget og takket Solskjær

  Manchester United bekrefter at de har forlenget kontrakten til spissen Edinson Cavani med ett år. 34-åringen fra Uruguay har scoret 15 mål denne sesongen, og takker manager Ole Gunnar Solskjær.

  – Fra første stund da jeg signerte, har jeg følt managerens tillit. Som spiller gir det en perfekt mulighet til spille din beste fotball, og det takker jeg ham for, sier Cavani i pressemeldingen.

  – Jeg sa da Edinson signerte at han ville tilføre gruppen energi, kraft og lederskap, og han har ikke motbevist meg. Han har vært alt jeg trodde han ville bli og mer til, sier United-sjefen.

  Edinson Cavani
  Foto: Jon Super / AP
 • Klar for Serie-A

  Den norske spissen Julian Kristoffersen og hans italienske klubb Salernitana sikret mandag opprykk til Serie A med 3-0-seier over Pescara i siste runde. Laget ble nummer to i Serie-B. Kristoffersen ble sittende på benken hele kampen.

  – Dette er veldig stort. Veldig kult at det skulle skje på min 24-årsdag også. Dette er noe jeg har drømt om siden jeg startet å spille fotball, sier Horten-gutten til NTB

  Julian Kristoffersen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Reiten og Chelsea er seriemestere

  Guro Reiten og Chelsea er seriemestere nok en gang etter å ha knust Reading 5-0 på hemmebane. Reiten ble byttet inn i andre omgang og spilte en drøy halvtime. Dette er fjerde gang Chelsea er kronet til seriemestere.

  Dermed har Chelsea vunnet både ligacupen og serien, og fortsatt mulighet til å vinne «alt». For 16. mai spiller de mesterligafinale mot Barcelona og FA-cupen skal spilles høst. Maren Mjelde spiller også på Chelsea, men er ute med skade.

  Melanie Leupolz scoret det første for Chelsea, deretter fulgte Fran Kirby opp med to scoringer - en like før og en like etter pause. Mot slutten av andre omgang scoret Sam Kerr og Erin Cuthbert hvert sitt for de mørkeblå.

  FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United