Normal

Hangeland om «Nye Norge»: – Vi har en lang vei å gå

ULLEVAAL STADION (NRK.no): Landslagskapteinen har lenge følt at Norge ikke har vært gode nok. Flere av spillerne sier de er glad VM-kvaliken nå er over, og alle ser de frem til å starte med blanke ark.

Hangeland

Landslagskaptein Brede Hangeland, her på flyplassen etter Slovania-kampen, sier han lenge har følt at Norge ikke har vært gode nok.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– De siste kampene har vært en pine fordi vi hele tiden har havnet mer og mer etter. Det er veldig godt at det er over nå, sier Tom Høgli (29) til NRK.no.

Han var først ut av dusjen etter 1-1 mot Island og brukte tid tilsvarende en omgang på å jobbe seg gjennom pressesonen.

Det virket som om 29-åringen hadde behov for å snakke ut med journalistene som har fulgt Norge i opp- og nedturer det siste året.

VM-kvaliken startet på verst tenkelig vis i Reykjavik 7. september 2012, men med oppturer som John Arne Riises 2-1-straffe hjemme mot Albania og en sterk 1-1-kamp i Bern, ga Norge håp. Før det raknet i siste halvdel av kvaliken.

Vil glemme 2013

– Skuffende, sier Hangeland (32) når NRK.no ber han oppsummere VM-kvalifiseringen med ett ord.

– Det har ikke vært godt nok. Ikke prestasjonsmessig og definitivt ikke resultatmessig, vi har en stor jobb å gjøre, sier landslagskapteinen.

Kamara

Ola Kamara fikk sin første landskamp fra start mot Island. Han har stor tro på de nye tankene til Per-Mathias Høgmo.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Både han og Høgli har vært fast inventar på landslaget i hele kvaliken, de tror begge Norge kan heve seg med de nye unggutta og de friske tankene til Per-Mathias Høgmo.

– Det blir godt å begynne med blanke ark og ikke ha denne kvaliken hengende over oss. Vi må bare glemme fotballåret 2013 for det har vært svakt. Det er vi alle enige om, sier Høgli.

Tror på EM-billett

Ola Kamara, som fylte 24 år tirsdag, er en av dem Høgmo har stor tro på. Strømsgodset-spissen fikk sin debut fra start mot Island, og har klokketro på spillestilen til den nye landslagssjefen.

– Per-Mathias ønsker å spille en fotball som alle gutta på laget ønsker å spille, og da blir det sånn at vi har lyst til å gjøre det han sier. Jeg har veldig tro på at vi kommer til Frankrike-EM hvis vi får en grei gruppe, sier Kamara.

– Et skritt i riktig retning

«Nye Norge» med blant annet angrepsvillige kanter er mer angrepskåt enn under «Drillos».

I de to første kampene har imidlertid landslaget sviktet i siste fase - når ballen skal i mål.

– Det tar nok lengre tid enn to kamper å få det helt som han (Høgmo) ønsker, men mot Island synes jeg vi tar et skritt i riktig retning fra Slovenia-kampen. Jeg er veldig fornøyd med de tankene Per-Mathias har kommet med, sier Stefan Johansen (22).

Han får støtte av Hangeland:

– Selv om vi har en lang vei å gå, har jeg tro på det Per-Mathias har startet på, sier landslagskapteinen.

Neste landslagssamling er i november. Høgmo har varslet at han ønsker å spille to treningskamper da.

Fotballnyheter