Hangeland: - For oss fotballspillere er fotballen først og fremst en jobb

Fernando Torres overgang ble møtt med trøyebrenning og buing av Liverpool-fansen. Landslagskaptein Brede Hangeland mener imidlertid at supportere ikke kan kreve klubbfølelse av fotballspillere.

Brede Hangeland

Brede Hangeland: - Det med klubbfølelse skal en ikke legge for mye i.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Torres

Torres gikk til Chelsea fra Liverpool for nesten en halv milliard kroner.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Fernando Torres skapte avisoverskrifter over hele Europa da han ble solgt til Chelsea for nesten en halv milliard kroner.

Summen var ny overgangsrekord i engelsk fotball, og rasende Liverpool-fans lurte på hvor det var blitt av klubbfølelsen til spillerne.

Les:

- Jeg tror at en god del supportere legger for mye i det som heter klubbfølelse. Det er vanskelig å forvente av en som Torres at han skal ha samme klubbfølelsen som de som har vokst opp et steinkast fra Anfield, sier landslagskapteinen.

Han og resten av landslaget er for tiden samlet i Portugal, der de skal møte Polen i privatlandskamp onsdag.

Diskutér: Kan supporterne kreve klubbfølelse av spillerne? (nederst i artikkel)

Wayne Rooney

Wayne Rooney fikk lønnsøkning etter trusler om å bytte klubb.

Foto: ANDREW YATES / AFP

Først og fremst en jobb

Hangeland forsvarer Torres, og mener mange supportere krever for mye når det gjelder spillernes tilhørighet til klubben de spiller for.

- For oss fotballspillere er fotballen først og fremst en jobb, og fotballspillere bytter jobb akkurat som en snekker eller en bussjåfør. Så akkurat det med klubbfølelse skal en ikke legge for mye i, men det er selvfølgelig kult med de som er lojale med en klubb over lang, lang tid, sier han.

Les også: Hangeland spår "milliardmann"

Mer bevegelse i fotballen

Også Wayne Rooney fikk nylig passet påskrevet av fansen da han signaliserte ønske om å forlate United.

Det ble lenge spekulert i en overgang til byrivalen Manchester City, men spissen gjorde til slutt helomvendig etter en solig lønnsøkning.

Les:

John Arne Riise

Riise forstår Torres.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

- Det er mer bevegelse i fotballen nå enn det var før. Jeg tror nok at der er spillere som har klubbfølelse fremdeles, men det er de som er født og oppvokst i en klubb, sier Fulham-spilleren.

- Når en spanjol spiller for en engelsk klubb, kan han ikke ha den samme klubbfølelsen som de som er oppvokst på stedet.

Forstår Torres

Landslagskollega og eks-Liverpool-spiller, John Arne Riise, er ikke like kategorisk som Hangeland. Han har likevel forståelse for at Torres ville bort fra Liverpool.

- Jeg tror ikke klubbfølelsen er blitt borte, men for Torres sin del så tror jeg at han følte at klubben hadde stagnert litt. Han er en spiller som har lyst å vinne, og følte at det var større sjanse for det i Chelsea, sier Riise.

Nå håper og tror Roma-spilleren at Dalglish-comebacket vil gi klubben og spillerne den selvtilliten den har manglet.

- Gutsen i spillerne er kommet tilbake etter at han returnerte. Angrepsviljen er kommet tilbake. Jeg håper det fortsetter, for Liverpool trenger å være blant topp fire.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Chelsea kjørte over Burnley

  Chelsea herjet i bortemøtet med Burnley i Premier League lørdag kveld.

  London-klubben vant 3-0 etter skåringer av Hakim Ziyech, Kurt Zouma og Timo Werner. Chelsea ligger nå på fjerdeplass etter syv spilte kamper, ett poeng bak Liverpool med en kamp mindre spilt.

  Burnley, som var et frisk pust i Premier League med 10.-plassen forrige sesong, har hatt en begredelig start på sesongen. Laget har bare sanket ett poeng på sine seks første kamper og har bare Fulham bak seg.

  Chelsea
  Foto: Alex Pantling / AFP
 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Kastrati får 4 kampars karantene

  Norges Fotballforbund har i dag kome fram til at Flamur Kastrati får 4 kampars karantene etter at han kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i kampen mellom Vålerenga og Kristiansund på sundag. Det kjem fram i ei pressemelding forbundet har lagt ut. Kristiansund hadde allereie bestemt at han ikkje skulle delta på kamp eller trening så lenge saka var til behandling. Kastrati gjekk i etterkant ut og sa at han ikkje visste kva ordet betydde.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Molde (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB