NRK Meny
Normal

Hangeland tror på poeng mot Portugal

Etter en begredelig første omgang mot Island kokte det i den norske garderoben. Men etter snuoperasjonen i andre omgang tror landslagskapteinen på poeng mot Portugal.

Brede Hangeland

Brede Hangeland tror Norge kan ta poeng mot Portugal.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Agostinho Oliveira

Portugals trener Agostinho Oliveira fortviler under kampen mot Kypros. Portugal tapte to vikitge poeng på hjemmebane.

Foto: Paulo Duarte / Ap

Landslagskaptein Brede Hangeland og resten av den norske troppen var forbannet da de gikk inn i garderoben etter de første 45 minuttene mot Island.

– Det var sinte spillere og trenere i pausen, sa Hangeland til NRK etter kampen.

De norske gutta løftet seg imidlertid i den andre omgangen og nå er Norge på vinnersporet.

Uavgjort for Portugal

– Det var deilig å score på landslaget, men det viktigste var å vinne. Nå har jeg god tro på poeng mot Portugal, sa målscorer Hangeland.

Portugal greide bare uavgjort hjemme i et fyrverkeri av en kamp mot Kypros fredag. Dermed har Norge tatt ledelsen i sin kvalifiseringsgruppe.

Vinnermentalitet

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken er enig med landslagskapteinen i at Norge kan ta poeng mot de portugisiske stjernene.

– Drillo har skapt en vinnermentalitet i laget. Han får spillerne til tro at de kan klare det umulige, det merket jeg selv da jeg hadde han som trener, sier Løken til nrksport.no.

Karl-Petter Løken

Karl-Petter Løken tror også på norsk poeng mot Portugal.

Foto: NRK

Norge møter Portugal på tirsdag, og Løken mener det var utrolig viktig for forberedelsen til den kampen at Norge kom tilbake mot Island.

– I en fotballkamp er det alltid andre omgang som huskes best, og det har mye å si for selvtilliten i laget at vi avslutter med en god omgang. Det er fullt mulig å slå Portugal, sier Løken.

Tar Norge poeng mot Portgual, eller er Hangeland på bærtur? Diskutér!

Fotballnyheter