Hangeland med mystisk skade - må undersøkes på nytt

Ingen vet hva som feiler landslagskaptein Brede Hangeland (32) fire dager før Slovenia-kampen. Tirsdag må han på nye undersøkelser i London.

Brede Hangeland

Brede Hangeland spilte fra start mot Stoke på lørdag, men ble byttet ut ved pause. Ennå er det usikkert hva som feiler nordmannen.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Hangeland ble byttet ut ved pause under lørdagens Premier League-kamp mellom Fulham og Stoke, og rogalendingen klaget på smerter i ryggen og armen.

Mandag var midtstopperen til undersøkelser i London, og det var ventet at nordmannen ville returnere til Norge - og slutte seg til landslagstroppen - mandag kveld.

Nå blir det endring i planene.

– Vet ingenting

– Brede skal til nye undersøkelser tirsdag. Utover det vet jeg ingenting, sier Brede Hangelands rådgiver Jon Mørland til NRK.no mandag kveld.

– Vet du hva som ble resultatet av mandagens undersøkelse?

– Nei, alt jeg vet er at han må gjennomføre nye undersøkelser i morgen, sier Mørland.

Norges Fotballforbund bekrefter at landslagskapteinen går glipp av tirsdagens landslagstrening.

Har ikke oversikt

NRK snakket med landslagslege Thor Einar Andersen under mandagens pressetreff i Oslo. Heller ikke han kunne gi et godt svar på hva som feiler landslagskapteinen vår.

– Akkurat nå har jeg ikke helt oversikten. Den siste avklaringen gjøres i London. Så fort de har klargjort det de skal gjøre, blant annet en MR-undersøkelse, så vil de ta kontakt med meg, sa Andersen.

– Det er ikke for å være hemmelighetsfull. Vi vet faktisk ikke, sier Andersen.

Dersom Hangeland ikke skulle bli klar til fredagens landskamp mot Slovenia, blir Per-Mathias Høgmo nødt til å finne en erstatter på stopperplass.

Mandag kveld ble det klart at Høgmo henter inn Strømsgodsets Øyvind Storflor i landslagstroppen.

Les også: Se landslagsspillerne lese dikt i Høgmo-stil

Fotballnyheter