NRK Meny
Normal

«Drillo» om Hangeland: – Det er visst en skikkelig skade

Brede Hangeland er skadet og kan miste Premier League-starten. Landslagssjefens mareritt er at han også mister den viktige EM-kvalifiseringen om bare fire uker.

Brede Hangeland

Landslagskaptein Brede Hangeland sliter med en leggskade. - Han klarer ikke løpe fort, sier landslagslege Thor Einar Andersen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Egil Olsen

Landslagssjef Egil 'Drillo' Olsen på landslagstrening mandag.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix
Hangeland

Brede Hangeland slo opp igjen skaden sin i Europaliga-kvaliken mot kroatiske Split forrige torsdag. Her kjemper han om ballen mot Splits Duje Cop.

Foto: Dominic Lipinski / Ap
– Det er et klart tap for oss hvis vi ikke kan bruke Hangeland, sier landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

For få dager siden fikk han en lite hyggelig beskjed da landslagskapteinen meldte forfall til ukens landslagssamling og privatkamp mot Tsjekkia.

– Det er visst en skikkelig skade og det er usikkert om han spiller seriepåningen (i Premier League) til helgen, sier «Drillo».

Det er bare fire uker til Norges meget viktige EM-kvalfisieringskamper mot Island og Danmark. Da trenger Norge en Hangeland i toppslag. Det er han ikke nå.

Klarer ikke løpe fort

– Han klarer verken å løpe fort eller bevege seg på en fotballbane, sier landslagselege Thor Einar Andersen til NRK.no

Forsvarsklippen er skadet i leggen. Ifølge landslagslegen, som snakket med Hangeland og Fulhams lege på fredag, fikk nordmannen en kratfig hevelse i leggen etter en tøff takling for omtrent en uke siden.

I Europaliga-kvaliken mot kroatiske Split forrige torsdag slo han så opp igjen skaden som ifølge Andersen er en muskelskade.

Kan ta flere uker

– Det er en knusningsskade i muskelen som må repareres. Det kan ta en til to uker eller lengre tid, avhengig av hvor stor skaden er, sier Andersen som tror Hangeland blir bra til EM-kvalifseringen.

– Han kommer trolig til å løpe litt torsdag. Så får vi se hva som skjer med ligaåpningen. Fulham er utrolig flink med spillerne. Klubben har hele 23 ansatte på området for fysisk trening og medisinsk støtteapparat. Brede er i de beste hender på den måten, sier han.

Riise mister seriestarten

Hangelands norske lagkamerat i Fulham, Bjørn Helge Riise, sliter med en strekkskade og mister garantert seriestarten

– Bjørn Helge skal være klar for trening om en uke så han mister den første kampen, sier storebror John Arne Riise.

Fotballnyheter