NRK Meny
Normal

Kapteinen hyller Norges lagmoral

LARNACA (NRK.no): Mot Kypros tirsdag kom Norge under i målprotokollen for sjuende kamp på rad. I de tre siste VM-kvalifiseringskampene har Egil Olsens menn likevel klart å ta med seg poeng.

Hangeland

Brede Hangeland startet snuoperasjonen for Norge mot Kypros. Her scorer han 1-1-målet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det er ikke noe i veien med moralen vår i hvert fall, sier landslagskaptein Brede Hangeland til NRK.

Norge er inn i en lei måltrend. I de sju siste landskampene har laget fått kampens første mål imot seg. I kampen mot Kypros tirsdag var det for fjerde gang i VM-kvalifiseringen.

Ola By Rise

Ola By Rise er strålende fornøyd med at Norge har evne og karakter til å komme tilbake etter å ha ligget under.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det er snart nødt til å ta slutt. Jeg velger heller å fokusere på at vi viser styrke, kommer tilbake og snur kampen. Etter en svak første omgang, viser vi hva som bor i oss, sier landslagskapteinen.

– Ligger tynt an

Assistenttrener Ola By Rise sier laget hadde fokus på problemet før kampen mot Kypros tirsdag. De skulle unngå det som skjedde mot Island, Slovenia og Sveits - å havne under i målprotokollen.

– Vi skulle ikke gjøre det mot Kypros, og jeg trodde heller ikke vi skulle gjøre det da Rune (Almenning Jarstein) hadde en fantastisk redning tidlig i kampen. Vi var oppsatt på å score først, sier By Rise.

Likevel var det Kypros som scoret kampens første mål tirsdag kveld. Norge brukte bare to minutter på å svare.

– Skuffelsen blir kort, men du er ikke høy i hatten når motstanderen scorer først. Da er det vel omtrent 90 prosent sjanse for at du ikke vinner kampen. Statistisk sett ligger vi tynt at når motstanderne scorer først, sier landslagssjef Egil Olsen.

Egil Olsen

- Statistisk sett ligger vi tynt at når motstanderne scorer først, sier landslagssjef Egil Olsen

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Olsen og Norge har imidlertid gjort denne statistikken til skamme. I Olsens andre landslagsperiode har Norge snudd kamper til seier seks ganger etter å ha ligget under med ett mål, ifølge NTB.

– Viser karakter

Å snu klarte Norge også i møtet med Kypros. Da kampen var slutt hadde Olsens menn trosset statistikken nok en gang, og snudd kampen til seier og tre poeng.

– Det sier noe om karakteren i laget. Vi har kommet tilbake og snudd det mot Slovenia, vi snudde det mot Kypros og kom tilbake mot Sveits selv om de scoret litt mot spillets gang, sier Rise.

– Det viser karakter og evne til å komme tilbake. Vi får heller glede oss over at vi er flinke til det, enn å irritere oss over at vi slipper inn mål først og må jage hele veien, sier assistenttreneren.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia