NRK Meny
Normal

Hangeland har reist hjem til London

TIRANA (NRK.no): Klokken tre natt til søndag forlot landslagskaptein Brede Hangeland spillerhotellet i Tirana. Nå er han hjemme i London for å hvile.

Brede Hangeland

Landslagskaptein Brede Hangeland er allerede hjemme i London og spiller ikke tirsdagens privatlandskamp på Ullevaal mot Makedonia. Her er Fulham-proffen på Tirana flyplass ved ankomst Tirana onsdag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Han har hatt en kanontøff sesong og er sliten. Etter en diskusjon med meg har jeg gitt han fri, sier landslagssjef Egil Olsen.

Da sjefen møtte norsk presse dagen etter den skuffende 1-1-kampen mot Albania la han ikke skjul på at landslagskapteinen spilte under pari - i likhet med mange andre norske spillere.

– Jeg har sett Brede bedre, innrømmer «Drillo».

Stygg feilpasning

Den vanligvis så habile midtstopperen startet fredagens kamp med en uvanlig stygg feilpasning til han å være.

Brede Hangeland

Det ble en tøff kamp for Breda Hangeland og Norge i Albania. Her kjemper landslagskapteinen med albanske Edgar Cani om ballen.

Foto: agdSutto HEKTOR PUSTINA / Ap

Det endte med at høyreback Espen Ruud pådro seg et kritisk gult kort etter bare åtte sekunder da han skulle rydde opp.

– En dårlig start, påpekte «Drillo».

– Det første minuttet tar jeg på min kappe, sa Hangeland selv etter kampen.

Ugunstig kamptidspunkt

Nå viser det seg altså at landslagskapteinen var sliten.

I en blogg på fotball.no påpekte assistenttrener Ola By Rise allerede en drøy uke før kampen at det kunne bli en utfordring med slitne spillere.

– Tidlig juni er et rart tidspunkt å spille landskamper på. Det passer liksom ikke for noen av spillerne, uansett i hvilken liga du hører hjemme, skrev Rise.

Fredag kom beviset. Hangeland var sliten og får nå hvile.

– Det er klart det er tøft særlig for Premier League-spillere som spiller så mange kamper på høyt nivå hele veien. Brede er aldri skadet og spiler alle kamper, sier landslagssjefen.

Reiste i natt

Landslagskapteinen rakk bare å dusje og pakke etter kampen før han i tretiden natt til søndag reiste til flyplassen. Rundt seks lettet flyet som tok han hjem til London.

– Brede er såpass viktig for oss, men akkurat mot Makdeonia (privatlandskamp, journ. anm.) er det ikke noe stort poeng å presse han til å være med. Vi har andre stoppere som holder et bra nivå.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.