NRK Meny
Normal

Her blir Hangeland knust i duell - måtte ut i pausen

Brede Hangeland (32) rakk likevel å få med seg Fulhams spektakulære opphenting.

Hangeland

Crystal Palace-midtstopper Adrian Mariappa viste hvem som var sjefen i feltet da langt høyere Brede Hangeland (nr. 5) måtte kapitulere i duellen. Kapteinen ble erstattet av Fernando Amorebieta i pausen.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Kasami

Her mottar Pajtim Kasami langpasningen på brystet - tideler senere banker han ballen i en bue i motsatt kryss.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Crystal Palace-stopper Adrian Mariappa (178 centimeter) viste en utrolig spenst i duell med Hangeland (199 centimeter) da han sendte vertene i ledelsen allerede etter sju minutter.

Men nordmannens involveringer i 1.-omgang skal ikke være grunnen til at han måtte vike for Fernando Amorebieta i pausen. Landslagskapteinen har igjen trøbbel med ryggen, ifølge Sky Sports.

Fant aldri skadeproblemet

32-åringen måtte også byttes ut ved pause i forrige Premier League-kamp mot Stoke 5. oktober.

Siden har han vært igjennom en lang rekke tester, og selv om legene aldri fant ut hva som feilet ham, ble han klarert til Norges landskamper mot Slovenia og Island.

– Det var noen hektiske dager for å finne ut om det var noe virkelig galt. Det kunne vært mange ting, og det var mye som måtte sjekkes. Det var som en EU-kontroll, egentlig. Jeg er skannet fra topp til tå, sa Hangeland før Slovenia-kampen.

Praktscoringer

32-åringen rakk likevel å få med seg kampens desiderte høydepunkt fra gressmatten i det 19. minutt:

Pajtim Kasami gikk på et sugende løp fra midtbanen, tok elegant ned en langpasning på brystet og klinket ballen i motsatt kryss fra skrått hold.

På Twitter ble scoringen raskt sammenlignet med Marco van Bastens volleyscoring for Nederland i EM-finalen i 1988, men nederlenderen avsluttet riktig nok fra en enda vanskeligere vinkel.

– Vel, der røyk min pris for «månedens scoring»!!!! Bare å bøye seg i støvet! tvitret Arsenals Jack Wilshere, som i manges øyne scoret rundens hittil vakreste mål mot Norwich.

Like før pause vartet Fulham opp med nok et kremmerhus da Steve Sidwell banket inn 2-1-ledelsen i krysset på hel volley.

Til slutt la Dimitiar Berbatov og Philippe Senderos på til 3- og 4-1, og dermed klatrer Fulham til 13.-plass på tabellen.

London-rival Crystal Palace står fortsatt med én seier og tre poeng etter åtte kamper.

– Det var utrolig viktig å få et godt resultat. Det var en viktig kamp for Palace også, men vi trengte de tre poengene, sier Fulham-manager Martin Jol.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.