Målkongen sammenlignes med Maradona og Messi

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK.no): Colombianske James Rodríguez (22) scoret kanskje VMs fineste mål og senket Uruguay på egen hånd i kveldens åttedelsfinale. Nå er han VMs toppscorer – med fem mål på fire kamper.

Lekkert mål.

SE VIDEO: James Rodríguez' 1-0-mål er en for historiebøkene. Langskuddet ser du her.

Laster innhold, vennligst vent..
James Rodriguez

James Rodríguez feiret perlescoringen med å kysse Colombia-drakten.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

James Rodríguez og lagkompisene hadde god grunn til å ta den berømte dansefeiringen etter at han satte inn 2–0 for Colombia. Overraskelseslaget kjørte over Uruguay og er klare for kvartfinale mot selveste Brasil.

Colombia-kometen var ustoppelig og scoret begge målene i 2-0-seieren. Og når 22-åringen først skulle senke Uruguay på egen hånd, gjorde han det på skikkelig vis.

I det 27. minutt eksploderte det på Maracanã. Grunnen var et av VMs fineste mål:

Rodriguez tok ballen ned på brystet på 22 meter og banket til. Ballen suste i en vanvittig fart via tverrliggeren og inn i nettet. Drømmetreff. Kirurgisk presist. Og helt utagbart for enhver keeper.

Rodriguez jogget umiddelbart til cornerflagget, stoppet opp, strakte ut armene og møtte en vegg av øredøvende jubel fra et ekstatisk Colombia-publikum.

  • Se scoringene til Rodriguez nedover i artikkelen!

– For en scoring

Ikke overraskende kokte det også på Twitter etter perlescoringen, som mange mener er mesterskapets flotteste. Mannen som til nå har toppet listen for det beste VM-målet, fikk også et behov til å dele sine tanker om langskuddet.

– For en scoring av Colombia. Rodriguez, akkurat det kampen trengte, skrev Australias Tim Cahill på sin Twitter-profil.

Rodriguez fikk også skryt fra Uruguay-leiren etter storkampen. Uruguay-trener Óscar Tabárez sammenlignet den offensive midtbanespilleren med tre av verdens beste fotballspillere på pressekonferansen hvor NRK.no var til stede.

– Jeg har sett ham lenge. Han har allerede vist at han har et stort talent. Maradona, Messi, Suarez, James Rodríguez. De gjør ting fordi de har gaver som gjør de helt spesielle. Jeg synes han har vært den beste i VM. Jeg synes ikke jeg overdriver. Han er en strålende spiller, sier Tabárez.

James Rodríguez satte fra seg banens beste-premien før han smilende svarte på skrytet fra Tabárez.

– Det gjør meg stolt å få slik skryt av ham. Jeg føler meg i godt slag, men jeg ønsker bare å hjelpe laget. Vi er veldig glade for at vi har skapt historie, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Se målene og høydepunktene her. Kommentator: Trond Johnsen

SE VIDEO: Her kan du se høydepunktene fra Colombia mot Uruguay.

Danset av glede

22-åringen fortsatte storspillet etter pausen og doblet ledelsen i det 50. minutt da han bredsidet ballen i nettet fra fire meter. Da vartet de colombianske spillerne også opp med dansetrinnene som har sjarmert fotballsupportere gjennom hele VM.

Om ikke verdens befolkning hadde fått med seg hvem denne unggutten var tidligere VM, vet de det i hvert fall nå. Spilleren, som ble hentet til Monaco for om lag 400 millioner kroner i fjor sommer, har rett og slett vært så god at ingen har savnet den skadde målmaskinen Radamel Falcao.

James Rodriguez

Colombia-spillerne danset av glede etter 2-0-scoringen.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

Rodriguez står nå med fem VM-mål og to målgivende pasninger på fire kamper.

– Vi har sett mye god kontringsfotball fra Colombia, men han har evnen til å åpne et etablert forsvar. Det har vært vakkert å se på. Han preger spillet og er strategen i laget, sa Lise Klaveness til NRK.no før kampen.

Vanskelig oppladning

Motstander Uruguay hadde ingen god oppladning til den viktige åttedelsfinalen. Både spillere og trener Óscar Tabárez har brukt mye tid og krefter på å støtte Luis Suárez og kritisere FIFA etter den mye omtalte biteskandalen.

Det er usikkert om det var akkurat dette som gjorde at kvartfinalen røk, men blåtrøyene hadde svært lite å stille opp med på Maracanã.

Uruguay-trener Tabárez fikk også spørsmål på pressekonferansen om hvor mye laget savnet Luis Suárez i åttedelsfinalen, og en britisk journalist ville vite om superspissen hadde gitt noen beskjeder til laget.

– Jeg vet ikke om noen meldinger. Jeg vet ikke om Luis har telefonnummeret mitt. Han er selvsagt veldig viktig, men vi visste at han ikke skulle spille i dag, sier Tabárez.

Uruguay startet kampen med å forsvare seg, men løftet laget mot slutten av kampen for å hente inn 2-0-ledelsen til Colombia. Det ville seg imidlertid ikke for Edinson Cavani og Diego Forlán, som stanget og stanget foran mål.

I kveld innser de nok at de ble satt helt i skyggen av en 22-åring med navn James Rodríguez.

James Rodriguez har scoret begge målene i den avgjørende kampen.

SE VIDEO: James Rodríguez og lagkompisene danset av glede etter 2-0-scoringen.

James Rodriguez satte spikeren i kista med sin 4-1-scoring mot Japan i fotball-VM.

SE VIDEO: Se Rodriguez' scoring mot Japan.

Colombia ta ledelsen

SE VIDEO: Se Rodriguez' scoring mot Elfenbenskysten.

Colombia setter sin tredje scoring

SE VIDEO: Se Rodriguez' scoring mot Hellas.

Fotballnyheter