NRK Meny
Normal

Jahn Robert blir tidenes yngste trener på toppnivå i Norge

23 år gamle Jahn Robert Holmgren får hovedansvaret for å redde Amazon Grimstads plass i Toppserien. Med det blir han etter alt å dømme tidenes yngste hovedtrener på toppfotballnivå i Norge.

TOPPSERIEN FOTBALL TOPPSERIEN FOTBALL AMAZON-TRONDHEIMS ØRN

Amazon Grimstad har hatt en svak sesong i årets Toppserie, og kjemper nå for å unngå nedrykk. Jahn Robert Holmgren (innfelt) får med andre ord en tøff debut som hovedtrener på øverste nivå.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix

– Alderen min er ikke noe jeg tenker på i denne sammenhengen. Jeg får håpe det er som med spillerne, at så lenge man kan det man driver med, så kan man være god uansett om man er ung eller gammel, sier Jahn Robert Holmgren til NRK.no.

Tirsdag fikk han beskjed om at han blir hovedtrener i Amazon Grimstad, etter at styret valgte å sparke Margunn Haugenes.

Blandede følelser

Holmgren har vært hennes assistenttrener i to år, og sier det derfor er med blandede følelser han tar over stillingen.

– Det var ikke en stilling jeg spurte om å få, men da jeg ble spurt sa jeg jo så klart ja. Jeg er veldig glad for tilliten, sier han.

Holmgren er bare 23 år gammel, og er etter alt å dømme den yngste hovedtreneren noensinne på øverste nivå i Norge, både på kvinne - og herresiden.

Verken Tone Angeltveit i serieforeningen for kvinnefotball eller fotballforbundets informasjonssjef Svein Graff vet om noen som har vært yngre.

– Jeg sitter ikke på statistikk, men kjenner ingen som har vært yngre på herresiden, sier Graff.

– Det har vært veldig mange trenere gjennom tidene, men jeg tror nok vi kan slå fast at han blir den yngste noen gang, sier Angeltveit.

– Tøff oppgave

Heller ikke NRKs mangeårige fotballkommentatorer for henholdsvis herre- og kvinnefotball, Arne Scheie og Olav Traaen, har hørt om en så ung trener på elitenivå før.

– Det er spesielt. Det er en ung mann som får en utfordrende oppgave, ettersom laget kjemper mot nedrykk. Det er også ganske uvanlig at et toppserielag sparker treneren sin midt i sesongen, sier Traaen.

Amazon Grimstad ligger nest nederst på tabellen, og dette skal ha vært grunnlaget for sparkingen av Haugenes.

– Det er rart å skulle fortsette uten Margunn, for det var hun som fikk meg til Amazon for to år siden. Det er en litt trist dag sånn sett, men jeg må se fremover er veldig takknemlig for at klubben vil satse på meg, sier han.

Holmgren skal i første omgang lede laget ut sesongen.

– Nå skal jeg legge en plan for laget utover høsten. Jeg og Margunn har jobbet som team, og det blir ikke noe veldig hokuspokus, selv om det kanskje blir litt annereldes enn før, forteller han.

Sikker på å beholde plassen

Den unge treneren har klokkertro på at laget vil klare å beholde plassen i serien.

– Jeg tror vi kan ta poeng i alle kampene vi har igjen. Vi har bare hatt noen knepne tap i det siste, som nylig mot Avaldsnes, så jeg er skråsikker på at vi skal klare det her, slår han fast.

Sørlendingen har trenerutdannelse fra England, og trente lag lenger ned i divisjonene før han kom til Amazon Grimstad i 2011.

– Jeg har ikke så mye erfaring, men drives av å se utvikling og det å skape spillere, forteller han.

Fotballnyheter