Hopp til innhold

Hamrén klar for Sverige

Skal trene både Sverige og Rosenborg.

Terje Svendsen og Erik Hamrén

Terje Svendsen og Erik Hamrén på Rosenborgs pressekonferanse onsdag.

Foto: Tor Aage Hansen

Erik Hamrén er klar som ny svensk forbundskaptein, men vil fortsette som RBK-trener ut august 2010.

Erik Hamrén

En smilende Erik Hamrén etter at det onsdag kveld ble kjent at han tar over som trener for det svenske landslaget i fotball.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Det opplyste Hamrén på en pressekonferanse i Trondheim i kveld.

- Å være forbundskaptein for sitt land har vært en stor drøm for meg, og jeg er takknemlig for at Rosenborg har gitt meg denne muligheten, sa Hamrén.

Erik Hamrén tiltrer stillingen som Sveriges forbundskaptein med umiddelbar virkning. Men fram til 31. august er jobben begrenset til å lede Sveriges landskamper.

Kan slutte før

- Jeg gleder meg til å jobbe med Skandinavias beste lag, Rosenborg i 2010. Vi skal krige om gullet, cupgullet, og forberede oss til å være med i Europa, sier svensken om fremtiden sin i Trondheim.

Avtalen innebærer at Erik Hamrén kan fratre jobben som hovedtrener i RBK på et tidligere tidspunkt, såfremt partene er enige om det.

- Det er trist å miste hovedtreneren sin. Erik Hamrén har gjort en utmerket jobb for oss, men måten det skjer på nå er kontrollert og til å leve med for klubben, sier styreleder i RBK Terje Svendsen.

Video: Hamrén til Sverige

Artikkelen fortsetter under videoen

Video nsps_upload_2009_11_4_18_43_54_5476.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det er ikke kjent hvor mye det svenske fotballforbundet betaler Rosenborg i kompesasjon for at Hamrén skal kunne trene landslaget.

Trenerjakten i gang

Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun sier klubben nå er i gang med å finne en ny hovedtrener.

- Den prosessen er vi så vidt i gang med. Men nå har vi god tid til å finne en god løsning. Vi skal gjøre en veldig grundig jobb i forhold til Rosenborgs neste hovedtrener, sier Erik Hoftun til NRK.

Debatt: Hvem bør bli ny trener i RBK?

Han sier at løsningen på trenerspørsmålet som ble kjent onsdag kveld er god. Men at prosessen har vært tung.

Erik Hoftun

Erik Hoftun.

Foto: Tor Aage Hansen

- Som Terje (Svendsen red. anm.) sa på pressekonferansen var ikke dette noe vi i utgangspunktet ønsket. Vi ønsket å forlenge kontrakten og at Hamrén skulle være her i flere år utover 2010. Når det først ble en løsning med det svenske fotballforbundet så er dette en løsning vi synes er god, sier Erik Hoftun.

- Det er mange følelser i spill, samtidig skal du prøve å tenke på hva som er mest fornuftig. Det har vært en tung sak for alle parter, sier sportslig leder Erik Hoftun.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Sagaen endelig over

Erik Hamren

Erik Hamrén

Foto: Hans H. Bjørstad

Dermed er føljetongen rundt Hamréns overgang fra Rosenborg til Sverige over.

Mandag i forrige uke hadde Hamrén et flere timer langt møte med formannen i det svenske fotballforbundet, Lars-Åke Lagrell, på Værnes utenfor Trondheim.

Dagen etter sa Hamrén at han ønsket å bli landslagstrener i Sverige.

Les: Erik Hamrén: - Eg er høgaktuell

Fredag sa imidlertid Rosenborg at svensken kom til å bli i klubben, der han har kontrakt ett år til, ettersom det ikke lyktes klubben å komme til enighet med det svenske forbundet om en kompesasjon for at Hamrén sluttet.

Les: Hamrén blir i Rosenborg

Fotball

 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

 • Deila bekymret for landslagsuttatte Nusa: – Det ville vært krise

  Ronny Deila er hovedtrener i belgiske Club Brügge, hvor både Hugo Vetlesen og Antonio Nusa spiller. Torsdag skal Brügge spille borte mot Bodø/Glimt i Serieligaen, men Nusa er ikke med i troppen til det belgiske laget i Bodø.

  – Nusa er ikke her fordi han har en belastningsskade i ryggsøylen. Det er det vi kaller en begynnelse på et tretthetsbrudd. Det er jo ikke det, selvfølgelig, men vi må være forsiktige fordi han er ung, i utvikling og har vært gjennom mye belastning. Det er grunnen til at han har fått det, sier Deila.

  Nusa fikk landslagsdebuten i september, hvor han scoret etter allerede ti minutter på banen og ble den nest yngste målscoreren på det norske landslaget gjennom tidene.

  – Han har vært veldig god for Norge og veldig god for oss i år. Han er muligens aktuell til helgen, men han har ikke trent noe på 14 dager. Vi er litt forsiktige og også litt bekymret med tanke på det landslagsgreiene som kommer nå. Det ville vært krise om han kom tilbake fra et landslag og ikke kan prestere i Brügge. Da er alt tapt for alle, sier Deila.

  Den norske Brügge-treneren er klar på at Nusa ikke er uaktuell for landslaget.

  – Jeg har pratet med Ståle og sagt sannheten som den er. Vi vil jo også at han skal spille på landslaget. Samtidig er dette ting du skal være forsiktig med. Det er ikke et overtråkk, det er en overbelastning. Det må vi være veldig nøye med, sier Deila.

  – Hvis han ikke er 100 prosent, så er du ikke god nok til å spille for Norge eller Brügge. Vi får se nå inn mot helgen om han er aktuell og kan få noen minutter. Slik det ser ut nå, så ser det ikke veldig positivt ut for landslagsoppholdet, sier Deila.

  Ståle Solbakken sa følgende på pressekonferansen i forbindelse med tirsdagens landslagsuttak:

  – Vi får håpe han kommer i kamp. Det er jo forhåpninger om at han kan få litt kamptrening. Vi håper at Ronny er litt barmhjertig overfor det norske folk.

  nusa
 • Sveriges fotballforbund: Andersson gir seg som landslagssjef om Sverige ikke kommer til fotball-EM

  Ifølge Sveriges fotballforbund kommer Janne Andersson til å slutte som landslagssjef om Sverige mislykkes med å ta seg til fotball-EM i Tyskland neste år.

  Sverige sliter i EM-kvalifiseringen og er sju poeng bak Belgia og Østerrike i gruppe F med tre kamper igjen å spille.

  Sverige tapte overraskende 1-3 mot Østerrike hjemme i september og møter Belgia borte 16. oktober. Allerede etter den kampen kan sjansene være over, men Andersson er selv optimistisk.

  – Min tanke er at vi skal ta oss til EM, sier han. (NTB)

  Euro 2024 Qualifier - Group F - Sweden v Austria
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • United-stjerne må opereres igjen – ute i lang tid

  Manchester Uniteds viktige midtstopper Lisandro Martínez må gjennom et nytt inngrep i foten. Klubben vet ikke hvor lenge han blir ute av spill.

  Allerede før helgen varslet Premier League-klubben at Martinez blir ute i lengre tid, og nå er det konkludert med at han må under kniven igjen på grunn av en fotskade han pådro seg i april.

  Martinez ble operert da og ble spilleklar til sesongstart, men nå har han slått skaden opp igjen.

  –Ja, jeg kan bekrefte at «Licha» Martinez må opereres. Det er virkelig triste, skuffende nyheter. Han må gjennom den samme prosessen, og jeg er virkelig lei meg på hans vegne, sier United-manager Erik ten Hag. (NTB)

  martinez
  Foto: OLI SCARFF / AFP