Hopp til innhold

HamKam vant på overtid

Bunnlaget HamKam påførte Erik Hamréns hans første serietap som Rosenborg-trener.

RBKs Yssouf Kone i duell med Hamkams Frode Bjørnvik.

RBKs Yssouf Kone i duell med Hamkams Frode Bjørnvik.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Innbytter Marcus Pedersen scoret vinnermålet fire minutter på overtid da HamKam slo Rosenborg 2-1 på Briskeby.

NRKSport.no fulgte kampen

Fire minutter på overtid dukket 18 år gamle Marcus Pedersen opp og sørget for HamKams andre seier for sesongen.

Hamkam-jubel

HamKam-spillerne jublet etter at Tommy Øren gjorde 1-0.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Drøyt 6000 tilskuere på et utsolgt Briskeby hadde begynt å pakke sammen da HamKam sendte alle mann i angrep i et siste forsøk på å ta alle tre poengene.

Et frisprak langt bak på banen ble slått inn i feltet, Rune Almenning Jarstein bommet totalt i en duell med Marcus Ringberg, og der dukket Pedersen opp og scoret vinnermålet etter å ha vært på banen i ti minutter!

HamKam heldige

Selv om hjemmelaget var heldige som kapret alle tre poengene i kveldens kamp, kriget de godt gjennom hele kampen og hindret Rosenborg i å komme til de helt store sjansene.

Marcus Pedersen

Matchvinner Marcus Pedersen

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Særlig midtstopperen ryddet imponerende opp ved flere anledninger, og også resten av laget viste god moral og innsats. Men foruten vinnermålet, og Tommy Ørens 1- 0 mål, skapte HamKam nesten ingenting på eget gress.

Innsats og effektivitet holdt likevel til seier denne gangen, og Hamar-laget står dermed med to seiere, to uavgjort og et tap på hjemmebane. Det fører dem opp på ni poeng, det samme som Lillestrøm på plassen over.

Fantasiløst Rosenborg

Rosenborg kom for tiende gang denne sesongen under 0-1, og måtte nok engang jage utlignning gjennom store deler av kampen. De var alt i alt det beste laget, men sliter voldsomt med effektiviteten foran mål for tiden.

I denne kampen var det heller ikke mange store sjanser de spilte seg fram til, foruten Yssouf Konés utligning fire minutter på overtid.

Og med det var Erik Hamréns første serietap som Rosenborg trener et faktum.

Fotball

 • Neville fikk sparken i Inter Miami

  Phil Neville er ferdig i MLS-klubben Inter Miami etter en lang rekke med svært dårlig resultater. Laget ligger nederst på tabellen i den østlige avdelingen.

  Inter Miami opplyste om nyheten på sine nettsider natt til fredag.

  Onsdagens 0-1-tap mot New York Red Bulls ble engelskmannens siste kamp som hovedtrener. Det var Miami-lagets tiende nederlag på de siste 13 kampene i MLS. Laget står med 15 poeng etter like mange kamper.

  I fjor tok Neville Inter Miami til sluttspillet. 46-åringen ble ansatt i den amerikanske klubben i januar 2021. Han kom fra jobben som manager for det engelske kvinnelandslaget.

  Inter Miami eies av Nevilles tidligere Manchester United- og England-lagkamerat David Beckham.

  (NTB)

  9X9LB2EYHIg
  Foto: AFP
 • Dagbladet: Alfie Haaland flyttar til Sveits

  Dagbladet skriv at opplysningar i folkeregisteret, og det britiske selskapsregisteret, viser at faren til fotballspelar Erling Braut Haaland har flytta til Sveits.

  Han skal ha flytta til den sveitsiske fjellandsbyen Andermatt 5. mai i år.

  Avisa skriv at han no blir sambygding med milliardæren Kjartan Aas, som er ein av dei mest omtalte norske skatteflyktningane.

  Alf Inge Haaland har ikkje svart på avisa sine spørsmål om flyttinga.

  Alfie Haaland
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Straus henter stjerneduo til Bayern

  De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus' Bayern München-lag.

  Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb.

  Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Alexander Straus
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund