HamKam vant på overtid

Bunnlaget HamKam påførte Erik Hamréns hans første serietap som Rosenborg-trener.

RBKs Yssouf Kone i duell med Hamkams Frode Bjørnvik.

RBKs Yssouf Kone i duell med Hamkams Frode Bjørnvik.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Innbytter Marcus Pedersen scoret vinnermålet fire minutter på overtid da HamKam slo Rosenborg 2-1 på Briskeby.

NRKSport.no fulgte kampen

Fire minutter på overtid dukket 18 år gamle Marcus Pedersen opp og sørget for HamKams andre seier for sesongen.

Hamkam-jubel

HamKam-spillerne jublet etter at Tommy Øren gjorde 1-0.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Drøyt 6000 tilskuere på et utsolgt Briskeby hadde begynt å pakke sammen da HamKam sendte alle mann i angrep i et siste forsøk på å ta alle tre poengene.

Et frisprak langt bak på banen ble slått inn i feltet, Rune Almenning Jarstein bommet totalt i en duell med Marcus Ringberg, og der dukket Pedersen opp og scoret vinnermålet etter å ha vært på banen i ti minutter!

HamKam heldige

Selv om hjemmelaget var heldige som kapret alle tre poengene i kveldens kamp, kriget de godt gjennom hele kampen og hindret Rosenborg i å komme til de helt store sjansene.

Marcus Pedersen

Matchvinner Marcus Pedersen

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Særlig midtstopperen ryddet imponerende opp ved flere anledninger, og også resten av laget viste god moral og innsats. Men foruten vinnermålet, og Tommy Ørens 1- 0 mål, skapte HamKam nesten ingenting på eget gress.

Innsats og effektivitet holdt likevel til seier denne gangen, og Hamar-laget står dermed med to seiere, to uavgjort og et tap på hjemmebane. Det fører dem opp på ni poeng, det samme som Lillestrøm på plassen over.

Fantasiløst Rosenborg

Rosenborg kom for tiende gang denne sesongen under 0-1, og måtte nok engang jage utlignning gjennom store deler av kampen. De var alt i alt det beste laget, men sliter voldsomt med effektiviteten foran mål for tiden.

I denne kampen var det heller ikke mange store sjanser de spilte seg fram til, foruten Yssouf Konés utligning fire minutter på overtid.

Og med det var Erik Hamréns første serietap som Rosenborg trener et faktum.

Fotballnyheter