NRK Meny
Normal

HamKam rykket rett ned

Tapte 1-5 hjemme mot Stabæk.

HamKam
Foto: SOLUM, STIAN LYSBERG / SCANPIX

Dermed endte HamKam nest sist i Tippeligaen og må spille i 1. divisjon neste år.

HamKam var et av mange lag med kniven på strupen før den siste runden i årets Tippeliga. Motstanderen Stabæk hadde bare femteplassen å spille for.

 

Jon Knudsen redder HamKams straffe
Foto: SOLUM, STIAN LYSBERG / SCANPIX

 Hjemmelaget virket motiverte fra start og tok et lite grep om kampen. Men det hjalp lite da Stabæks Alanzinho trillet inn det første målet etter bare ti minutter.

Ville, men fikk det ikke til

Dette viste seg og være et bilde på hvordan kampen ble. Hjemmelaget hadde ballen mye og ville også mye, men uten helt å få det til.

HamKam klarte ikke å skape de store mulighetene de trengte for å utlikne.

De lange innleggene fra midten av banen ble ofte slått for tidlig mot de store spissene, og Stabæk hadde ikke store vansker med å forsvare seg. I tillegg er Stabæk et lag som har for vane å score mål.

Straffebom

Etter 32 minutter fikk HamKam en stor mulighet til å utlikne etter at dommeren hadde pekt på straffemerket etter en duell mellom Somen Tchoyi og Tommy Øren.

Ramiro Corrales virket preget av situasjonens alvor og en god Jon Knudsen i Stabæk-målet hadde ingen problemer med å stoppe det svake skuddet.

I stedet økte Stabæk ledelsen bare fem minutter senere, etter et nydelig skudd fra Tom Stenvoll.

Nannskog ble årets toppscorer

I den andre omgangen stilte hjemmelaget opp med tre spisser. HamKam-spillerne hadde dratt opp ermene og gikk hardt til verks fra start, men uten å få den viktige utlikningen.

I stedet kunne Daniel Nannskog forsikre alle om at han fortjener toppscorertittelen etter sitt 19. mål 20 minutter ut i omgangen.

Da var mye gjort. Og selv om Rune Buer Johansen reduserte til 1-3, så var seieren til Stabæk aldri truet. I stedet gikk Stabæk opp til 4-1 ved Veigar Páll Gunnarsson og 5-1 ved Tom Stenvoll.

Det var en fullt fortjent seier til Stabæk. HamKam rykker ned med et pinlig resultat i bagasjen.

Det er sjuende gang HamKam rykker ned siden eliteserien ble opprettet i 1963.

Dermed er de det laget som har rykket ned flest ganger.

Fotballnyheter