NRK Meny
Normal

Hallén: – Vi har vært dønn ærlige hele veien

Fotballpresident Yngve Hallén avviser at fotballforbundet sparket Egil Olsen, men innrømmer at Drillo følte det som at han ikke hadde noe valg om å fortsette som landslagstrener.

Yngve Hallen

Fotballpresident Yngve Hallén hevder hardnakket at fotballforbundet ga Egil Olsen et valg om å fortsette som landslagssjef.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Mandag kveld fikk Hallén massiv kritikk fra tidligere landslagsassistent Ola By Rise, som i et intervju med NRK går til angrep på NFFs behandling av Egil Olsen.

By Rise mener forbundet lyver når de hevder at de ga den mangeårige landslagstreneren et valg om å fortsette i jobben.

– Han (Olsen) fikk beskjed om at et samlet styre ønsket at han skulle tre til side for en ny landslagssjef straks. Hvilket valg har han da? Det er å få sparken, sier By Rise til NRK.

Dét er ikke fotballpresidenten enig i.

– Han (Drillo) hadde et valg, hevder Hallén.

Ola By Rise

Ola By Rise (t.v.) sammen med Egil Olsen under en landslagstrening på Ullevaal før privatkampen mot Makedonia i juni.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Betydd for mye til å sparkes

Hallén sier han har snakket med Egil Olsen «for ikke så lenge siden» og sier følgende om samtalene han har hatt med trenerlegenden:

– Egil følte det som et press når et styre foreslo å bytte ham ut selv om det var under forutsetning av at han selv aksepterte det. Han oppfattet det som at han ikke hadde noe reelt valg, sier Hallén.

– Så du vedgår at han ikke hadde så mange valg?

– Spørsmålet er om vi setter han i en veldig vanskelig situasjon. Vårt ønske med det (å gi han et valg, journ.anm.) var egentlig å opphøye han og si at han hadde betydd så mye for norsk fotball at vi ikke kunne sparke han. Vi måtte rett og slett vente på hans aksept, sier Hallén.

– Ola skulle ringt

By Rise mener fotballforbundet i etterkant har levert et sminket bilde av det han selv ser på som en skitten prosess. Det går ikke fotballpresidenten med på.

– Han (By Rise) var verken med på styremøtet eller i samtalen vi hadde med Egil, sier Hallén og legger til:

– Vi har vært dønn ærlige hele tiden på hvordan beslutningen var i forbundsstyret og hvordan dette ble presentert for Egil. Vi har hele veien stilt opp for medier og og andre som har tatt kontakt med oss om dette og fortalt hvordan det har foregått. Det ville jeg også gjort for Ola dersom han hadde ringt meg i stedet for NRK, sier en bestemt fotballpresident.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.