NRK Meny
Normal

– Kritikken har føltes både urettferdig og unyansert

Yngve Hallén stiller ikke til gjenvalg som fotballpresident til våren, fortalte han til tinget til NFF Sogn og Fjordane fotballkrets lørdag.

Fotballpresident Yngve Hallén stiller ikkje til gjenval etter seks år på toppen i NFF.

Hallén har vært fotballpresident i Norges Fotballforbund i snart seks år. Nå trekker han seg for å få mer tid til familien, fortalte han fra talerstolen.

Dette er best for familien, men også for Fotball-Norge, sa han.

– Som fotballpresident må du uansett være forberedt på å møte tøff kritikk. Det er en del av jobben. Og ville jobben blitt enklere med et EM-sluttspill? Åpenbart. Men et sluttspill ville ikke gitt mer tid med familien. Det er derfor jeg nå sier nei til gjenvalg, sa Hallén.

– Kan være tøft

Hallén sier det ikke er kritikken av Drillos avgang, medieavtalen, FIFA-skandalen eller fiaskoen i EM-playoffen som har vært avgjørende for beslutningen.

– Det kan være tøft å stå midt i stormene, og av og til har kritikken føltes både urettferdig og unyansert. Samtidig – med fasiten i hånd – så er det selvsagt ting vi kunne og burde gjort annerledes, sa han videre.

Ombestemte seg

Beskjeden fra den avtroppende fotballpresidenten kommer overraskende, siden Hallén så sent som i august valgte å stille til gjenvalg.

– Selv om jeg også var svært usikker i sommer, valgte jeg likevel å meddele valgkomiteen i august at jeg stod til disposisjon om de ønsket det. Men i slutten av oktober ba eldstegutten Brage om en prat. Hans beskjed var ikke til å misforstå.

– Jeg ombestemte meg vel endelig der og da, fortalte Hallén.

– Jeg mener det også var rett å vente til etter playoff-kampene og cupfinalehelgen av hensyn til norsk fotball. Det ville gitt helt feil fokus inn mot to store sportslige begivenheter.

Hallén sier han ikke har bestemt seg for hva han skal gjøre etter fotballtinget i februar neste år.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.