NRK Meny
Normal

Hallén: – Beklager at «Drillo» oppfattet det slik

MARIENLYST (NRK.no): Fotballpresident Yngve Hallén erkjenner at bråket rundt Egil «Drillo» Olsen har skadet norsk fotballs omdømme, men kom ikke med noen offentlig beklagelse til den avsatte landslagssjefen.

Fotballpresident Yngve Hallén svarer på spørsmål rundt avgangen til Egil Olsen i Dagsrevyen tirsdag.
Intervjuer: Ingerid Stenvold

VIDEO: Yngve Hallén snakker ut om Drillo-bråket. Se hele intervjuet!

– Vi må være såpass store at vi forstår at dette har blitt oppfattet på en dårlig måte. Dette har vært skikkelig støy - mye bråk - og det har skadet fotballen i hele Norge og det må jeg beklage som fotballpresident, sier Yngve Hallén.

NFF-presidenten var på plass i Dagsrevy-studio tirsdag for å svare på Egil Olsens påstander om at han fikk sparken fra landslagsjobben for 19 dager siden.

Les også: Etikkutvalget støtter «Drillo»

NFF-ledelsen, med Hallén og generalsekretær Kjetil Siem i spissen, har hele tiden hevdet det motsatte - at «Drillo» selv valgte å tre til side for å gi Per-Mathias Høgmo jobben.

– Beklager at han oppfattet det slik

Hos Ingerid Stenvold i Dagsrevyen var Hallén meget vag på om det er «Drillo» eller NFF som har rett.

– Han mener at han fikk sparken, og det beklager jeg. Det var ikke intensjonen og jeg følte ikke det ble oppfattet slik. Nå som vi har fått snakket om det, ønsker jeg å beklage det overfor han, sier Hallén.

– Hva beklager dere? Er det en unnskyldning overfor Olsen eller beklager dere at han oppfattet det feil?, spurte NRK-anker Stenvold.

– Det er vi som hadde ansvaret. Han oppfattet at vi ikke ga ham noe valg, og det beklager vi som arbeidsgiver at vi ikke brukte mer tid på det møtet når vi evaluerer dette i etterkant, sier Hallén.

– Dere kunne altså gjort noe annerledes?

– Absolutt. Når han oppfatter det slik, er det klart at her kunne vi gjort noe annerledes, sier Hallén.

Les også: Siem: – Det var dårlig personalbehandling

Drillo ikke på Ullevaal

NRK møtte en fremdeles provosert Egil Olsen tirsdag ettermiddag - noen timer etter den sparkede landslagssjefens forsoningsmøte med Hallén og Siem.

Olsen hadde ikke noe lyst til å være tilstede på kveldens landskamp mot Island, for første gang på mange år.

Følg kampen: Norge - Island

71-åringen, som nå går inn i pensjonist-tilværelsen, var klar på at han på ingen måte var kommet til enighet med NFF-toppene.

– Vi pratet sammen en liten time, og diskuterte litt fram og tilbake. Men jeg er fremdeles veldig overrasket over at de ikke skjønner at jeg fikk sparken. Det er for meg helt ubegripelig, sa «Drillo» bestemt til NRK.

Egil Olsen orker ikke å gå på landskamp. Holder seg hjemme og ser Norge - Island fra sofaen.
Reporter: Marius Skjelbæk
Foto: Odd Iversen

VIDEO: Drillo ser Norge-Island hjemme. Reporter: Marius Skjelbæk.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.