Hopp til innhold

Hagen: - Kaotisk i Hønefoss

Erik Hagen mener trenersituasjonen i Hønefoss har vært kaotisk.

Erik "Panzer" Hagen

Erik 'Panzer' Hagen i aksjon for Hønefoss

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

I går rykket Hønefoss ned fra Eliteserien etter ett år i det gjeveste selskapet. Etter tapet mot Fredrikstad i kvalifiseringen ble det klart at hverken Reidar Vågnes eller Tom Gulbrandsen fortsetter som trenere. Erik Hagen mener trenersituasjonen i klubben har vært kaotisk.

Les også: 3 X Borges sikret elitespill

- Det var jo greit så lenge Tom (Gulbrandsen, journ.anm) var her. Så kommer Reidar Vågnes inn med en annen stil, og uten å si at den er dårlig så er en stil helt klart best, sier tidligere landslagspiller Hagen til NRK.

Hagen kom "hjem" til Hønefoss fra Vålerenga foran denne sesongen. Han har tidligere spilt for russiske Zenit St. Petersburg, Wigan og Strømsgodset. Han har også 28 kamper med det norske flagget på brystet.

- Mye søl

Ole Bjørn Sundgot fikk sparken som Hønefoss-trener tidlig i sesongen. Tom Gulbrandsen kom deretter inn, men ble nektet å ha hovedansvaret av NFF på grunn av manglende formell trenerutdannelse. Dermed ble Reidar Vågnes hentet inn som sidestilt trener.

- Jeg syns Tom kom inn og fungerte veldig bra, men så kom Norges Fotballforbund på banen. Etter det har det vært et lite minikaos her, så det får NFF ta på sin kappe.

35 år gamle Hagen mener det har vært vanskelig å skulle forholde seg til konstante trenerskifter.

- Når det blir flere kokker, blir det ofte mer søl. Vi spillere vil ha en stil, men er det flere trenere blir det fort litt kaos, sier midtstopperbautaen.

Nett-TV: Hagen er heller ikke fornøyd med jobben som er gjort med klubbens utenlandske spillere.

Video For mange nye i Hønefoss

Det har vært for mange nye spillere i Hønefoss, mener Erik Hagen

Fotball

 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund