"Panzer-Hagen" i hemmelig UEFA-møte om kampfiksing

Erik Hagens opplysninger om kampfiksing i Russland har fått UEFA til å reagere. Nå har Hagen forklart seg til organisasjonen.

Zenit St. Petersburg's goalkepper Vlacheslav Malafeev, left, and teammate Erik Hagen, right, react defeating Marseille 1-0 in their UEFA Cup, round of 16, first leg soccer match in Marseille, southern France, Thursday March 9, 2006. (AP Photo/Claude Paris)

Erik Hagen sammen med lagkamerater i St. Petersburg etter en UEFA-cup-kamp i 2006

Erik Hagen er i dag i møte hos UEFA i Genéve for å forklare seg om det han hevder var kampfiksing i en kamp han spilte i Russland.

Det er imidlertid ikke kjent hva som kom ut av møtet.

– Erik Hagen forklarte seg i dag for UEFA. Verken han eller NFF har anledning til å kommentere innholdet i samtalene da dette er taushetsbelagt i henhold til UEFAs regler, sier NFFs kommunikasjonsdirektør Svein Graff til NRK.

Hagen stod frem i VG i forrige uke og fortalt at han en gang ga 3000 dollar til en dommer for å sikre seier til Zenit St. Petersburg. UEFA tok så kontakt med Norges Fotballforbund om saken.

Midtstopperen med tilnavnet "Panzer-Hagen" spilte i den russiske klubben fra 2004 til 2008.

Også Jørgen Jalland, som spilte i Rubin Kazan i 2005 og 2006, sa i VG at kampfiksing var utbredt i Russland.


Fikk hjelp fra NFF

NFF forventet at UEFA ville undersøke alle sider av saken. De bistod Hagen i møtet med UEFA, både Svein Graff og en jurist fra forbundet var med på turen.

Hagen er innstilt på å gi all informasjon han har i saken, slik at UEFA kan få sjekke det. Hagen, som fikk kallenavnet «Panzer-Hagen» på fotballbanen, innrømmer at han selv bidro til fiksing ved én anledning – da Zenit St. Petersburg skulle spille UEFA-cupkamp.

– En av spillerne våre kjente dommeren. Bare det i seg selv er jo tvilsomt nok. Vi hadde noen vanvittige seiersbonuser i Europa, 12.000 dollar. Før kampen sier denne spilleren at hver av oss skulle gi 3000 doller av bonusen til dommeren, slik at vi vant, fortalte han til VG.

Det europeiske fotballforbundet sier at de ikke kommenterer enkeltkamper med mindre det er iverksatt reaksjoner.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp