NRK Meny
Normal

Hangeland i fokus

Brede Hangeland ble hovedperson i det som skulle vært en duell mellom Bjørn Helge og John Arne Riise.

Fulham Brede Hangeland nikker inn 1-0
Foto: Kirk / Scanpix/AFP

Kampfakta: Fulham - Roma

Hele fire nordmenn var i aksjon i oppgjøret mellom Fulham og Roma som til slutt endte 1-1 i London.

Hangeland nikket inn 1-0 etter et hjørnespark fra lillebror Bjørn Helge etter 24 minutter. Den norske midtstopperen fikk lett match i luftrommet etter at Roma-målvakten kom på mellomdistanse.

Like etter fikk storebror Riise sjansen til å utlikne, men volleyskuddet fra 17 meter ble mesterlig reddet av Fulham-keeper Mark Schwarzer.

Roma tok over kontrollen av kampen i 2. omgang, men Hangeland & Co. forsvarte seg godt.

Straffebom

I tillegg klarte ikke Jérémy Menez å score på straffen Roma ble tildelt i det 78. minutt etter at John Arne Riise ble løpt overrenne av Stephen Kelly innenfor 16-meteren. Schwarzer reddet med et tigersprang nede ved stolperoten.

Dommeren gav først Hangeland rødt kort etter hendelsen, men ombestemte seg etter at straffefeltdommeren forklarte at det var Kelly som var syndebukk.

Dermed måtte hjemmlaget spille det siste kvarteret med en spiller mindre, men det forhindret ikke at innbytter Erik Nevland holdt på å doble ledelsen til London-laget i sluttminuttene.

Utliknet på overtid

Roma fikk likevel til slutt belønning for strevet i London. På overtid satte Marco Andreolli inn utlikningen. Fra skrått hold dempet han hjørnesparket og skjøt ballen via en Fulham-spiller og i mål.

Basel overtok ledelsen i gruppe E etter at de slo CSKA Sofia 1-0 på bortebane. Fulham har ett poeng mindre og følger på andreplass, men Roma også henger med på tredjeplass.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.