Hærverk av Kanarifansen

Lillestrøm-supporterne ødela stoler for 50 000 kroner under cupfinalen på Ullevaal.

Ødelagte stoler etter cupfinalen på Ullevaal stadion.
Foto: NRK

- De har ødelagt 55 stoler og 45 bæreelementer, altså jernbeslagene til stolene. Så dette er rett og slett hærverk og ramponering på tribunestolene våre, sier administrerende direktør i Ullevål Stadion AS, Jack Hemmestad til NRK.

Dette kan ikke ha skjedd ved et uhell ?

- Dette er ikke uhell. Dette er hærverk, sier han videre.

Nå kommer Hemmestad til å sende regningen på cirka 50 000 kroner til Lillestrøm Sportsklubb. Søndagens episode er i tillegg ikke første gang Ullevål stadion har hatt problemer med supporterne til de ferske cupmesterne.

- Nå er Lillestrøm-fansen kjent for å ikke være snille mot stolene våre når de har kamper på Ullevaal. Så det er en ting som jeg synes at Kanarifansen må gå i seg selv, og se hva de kan gjøre kommende år. Jeg synes også at Lillestrøm som sportskulbb må ta tak i dette overfor sine supportere, avslutter Hemmestad.

Kanarifansens talsmann, Erling Stray, sier til NRK-sporten at Ullevål stadion må kalkulere med at slikt skjer, og at de mangler innsikt i hvordan supportere oppfører seg.

Beklager

Ledelsen i Lillestrøm legger seg på en helt annen linje enn fansen i denne saken. De ser helst at dette ikke hadde skjedd.

- Først og fremst så vil jeg beklage på det sterkeste på vegne av LSK til Ullevaal stadion og Jack Hemmestad. Vi har opplevd liknende på Åråsen og det er reint hærverk, sier arrangements og driftsansvarlig, Lillestrøm, Per Christian Eidevik.

Hva gjør dere med det ?

- Vi har bestemt oss for å gå noen runder internt. Vi har allerede snakket med Kanarifansen, så vi skal sette oss ned i morgen og se om vi kan løse dette internt, sier han videre.

Det er ødelagt for 50 000 kroner. Hvem tar den regningen ?

- Det får vi ta internt, avslutter Eidevik.

Fotballnyheter