Haavi med drømmescoring: – Et av sesongens flotteste mål

Emilie Haavi viste frem skuddfoten med to nydelige mål da LSK Kvinner slo Sandviken. Seieren gjør at laget fester grepet om seriegullet.

Emilie Haavi scorer for LSK

- Et av sesongens flotteste mål, sier NRKs fotballkommentator om Emilie Haavis drømmetreff mot Sandviken. Her er Haavi avbildet ved en tidligere anledning. Se målet lengre nede i artikkelen.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er et drømmetreff. Det er uten tvil et av sesongens flotteste mål, sier NRKs mangeårige kvinnefotballkommentator Olav Traaen.

Emilie Haavi ble kampens store spiller med sine to scoringer mot Sandviken lørdag. Det første målet kom etter en flott kontring av LSK, mens det andre målet var en ren soloprestasjon av Haavi.

Emilie Haavi scoret begge målene da LSK vant mot Sandviken.

SE VIDEO: Emilie Haavi setter inn sin andre scoring mot Sandviken. Foto: Hege Riise/LSK Kvinner

23-åringen fikk ballen etter utspill fra LSKs keeper, dro seg innover og forserte flere motspillere før hun limte ballen i krysset fra omtrent 22 meters hold.

– Typisk Emilie

– Det er typisk Emilie å score slike mål. Hun har en meget god skuddfot og er kjent for å score fine mål, spesielt der hun skjærer seg inn fra kanten. Hun er den typen spiller som virkelig kan terrorisere et forsvar, sier Traaen.

Sandviken har virkelig fått kjenne på denne egenskapen denne uken. Haavi scoret også seiersmålet da lagene møttes i cupen tidligere denne uka.

Hun har med andre ord scoret tre mål mot laget på bare noen dager.

Laster Twitter-innhold

Cruiser mot seriegull

Seieren gjør også at LSK ytterligere fester grepet om serieledelsen. De leder nå med syv poeng foran Avaldsnes, og det meste tyder på Monica Knudsens mannskap kommer til å forsvare seriegullet de vant i fjor.

Svaret på dette kan vi få neste helg. Da møtes nettopp LSK og Avaldsnes i det som kan bli en tidlig seriefinale.

– Hvis LSK vinner der vil de lede med ti poeng, og da er det spikeren i kista. Men om Avaldsnes vinner får vi fornyet spenning, sier Traaen.

LSK Kvinner - Avaldsnes sendes for øvrig på NRK neste lørdag.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Gullfeiringen ble voldelig

  20 personer ble arrestert og tre polititjenestemenn påført skader da feiringen av seriemesterskapet til den skotske fotballklubben Rangers endte kaotisk lørdag, melder NTB.

  Rangers, som ledes av Liverpool-legenden Steven Gerrard, er seriemester for første gang på ti år.

  Etter kampen og ut i de sene nattetimer strømmet ekstatiske fans ut i Glasgows gater for å feire. Etter hvert måtte bevæpnet politi settes inn for å ta hånd om supportere som utagerte.

  – Mens festlighetene fortsatte, begynte deler av folkemengden i økende grad å oppføre seg uregjerlig. Eiendommer ble påført skade, og folk ble overfalt, sier politiinspektør i Glasgow, Mark Sutherland.

  – Våre betjenter ble gjenstand for folkemengdens oppmerksomhet, og det ble kastet raketter og romerske lys mot dem, tilføyer han.

  Minst tre politimenn skal ha blitt skadd.

  Glasgow har den siste tiden opplevd en klar stigning i antall smittetilfeller.

  Skotske myndigheter har tidligere kritisert klubbledelsen for den evne til å kontrollere egne fans. Det skjedde blant annet da ligagullet var et faktum i mars. Også da strømmet tusenvis ut i gatene tross pandemien.

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Andrew Milligan / AP
 • Første mål for Hedenstad

  Vegar Eggen Hedenstad scoret sitt første mål i tyrkisk fotball da Karagümrük knuste Denizlispor 5-1 i siste serierunde lørdag.

  Nordmannen fastsatte resultatet på overtid og scoret dermed også klubbens siste mål for sesongen. Den endte med 8.-plass i eliteserien.

  Alexander Søderlund ble byttet ut etter en time da Rizespor tapte 0-2 for Basaksehir.

  Eliteserien fotball 2020: Rosenborg - Stabæk (2-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Zlatan mister EM

  Zlatan Ibrahimovic slipper operasjon, men må han pleie kneet i halvannen måned framover. Ifølge Sveriges landslagssjef Janne Andersson mister han EM.

  I en pressemelding opplyser Milan at Ibrahimovic må gjennomgå en «konservativ behandling» i seks uker. Serie A-klubben utdyper ikke hva den legger i det begrepet.

  – Han har dessverre meddelt at skaden stopper ham fra å delta i EM. Det er jo trist både for Zlatan og oss. Jeg snakket med Zlatan i dag (lørdag). Jeg håper han snart er tilbake på banen igjen, sier Andersson ifølge Aftonbladet og Expressen.

  Sverige starter EM mot Spania 14. juni. Siste gruppekamp går ni dager senere. Deretter er det utslagsrunder.

  Ibrahimovic hinket av banen med knetrøbbel i 3–0-seieren over Juventus sist helg. Undersøkelser har slått fast at han ikke har skader på leddbånd.

  Ibrahimovic fyller 40 år 3. oktober. Hans comeback i EM var sett på som et skikkelig krydder for mesterskapet, men nå kan han glemme disse planene. (NTB)

  Zlatan.
  Foto: TIZIANA FABI / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United