Gustafsson stoppet Fredrikstad

En god Eddie Gustafsson i Lyn-målet var sterkt delaktig til at det ble 0-0 mot Fredrikstad.

Lyns keeper Eddie Gustafsson
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Svensken som har ambisjoner om en plass i den svenske EM-troppen, styrket sine aksjer i søndagens kamp på Ullevaal. Han stoppet blant annet forsøk fra Abgar Barsom og Tarik Elyounoussi.

Fredrikstad kom til Oslo som serieleder og ville nok gjerne sikre ledelsen med tre poeng mot Lyn.

Fredrikstad har slitt på bortebane de siste sesongene, noe som har sørget for at laget fra plankebyen ofte har endt i bunnstriden.

I år har rødbuksene allerede vunnet en bortekamp mot sterke Rosenborg, men mot Lyn så det ut til at serielederen etter fire runder falt tilbake til gamle synder. Og når heller ikke Lyn viste frem storpsill ble det ingen minneverdig kamp på Ullevaal.

Lyn best fra start

Lyn åpnet best på Ullevaal anført av en frisk Diego Gustavino. Vestkantklubben rullet opp flere friske angrep og rystet Fredrikstad fra start.

Både nevnte Gustavino og Espen Hoff var nære for Lyn, men Lasse Staw i Fredrikstads mål viste at han er mer en kapabel til å ta opp arven etter Rami Shaaban.

Skade ødela for Lyn

Etter en snau halvtime måtte Gustavino gå av banen med noe som så ut som en strekk. Inn kom 17-åringen Jo Inge Berget, men han klarte aldri å fylle Gustavinos sko. Fredrikstad tok stadig over mer av kampen og var alt i alt nærmest mål etter de første 45 minuttene.

Lite underholdende 2.omgang

Kampens siste omgang var en jevn affære. Spillet bølget frem og tilbake, men det skjedde ikke mye foran noen av målene.

To solide forsvar og to gode målvakter sørget for at kampen endte målløst, noe som i og for seg må sies å være rettferdig.

Etter poengdelingen mot Lyn ble FFK nødt til å gi fra seg serieledelsen til Stabæk som slo Ham-Kam. Men med ti poeng på fem kamper har rødbuksene all grunn til å være fornøyd med sesongstarten.

Lyn på sin side har plassert seg trygt midt på tabellen takket være god poengfangst på eget gress. Før oppgjøret mot FFK sto laget fra Oslo-vest med fem strake hjemmeseiere. Med litt flere poeng på fremmed gress kan Lyn være med å prege øvre halvdel av tabellen.

Fotballnyheter