Normal

Gullhåpet lever i Fredrikstad

Gardar Johansson sørget for at Fredrikstad fortsatt kan ta igjen serieleder Stabæk.

Gardar Jóhannsson

Gardar Jóhannsson jubler, forfulgt av Adrian Gashi etter 2-0-målet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Fredrikstad vant 2-1 over Lillestrøm på Åråsen i eliteserien.

NRKSport.no fulgte kampen

To kjempetabber av Lillestrøm gjør at Fredrikstad fortsatt har et ørlite håp om seriegull.

Video: - Tror Stabæk tar gullet

Video nsps_upload_2008_10_5_22_9_29_170.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Laget fra plankebyen er fortsatt seks poeng bak Stabæk, etter at de fikk med seg tre poeng fra Åråsen stadion i kveld.

Grisespill i grisevær

Et realt grisevær satte standarden på Lillestrøm, og en glatt gressmatte gjorde sitt til at det ved flere anledninger var svært ampert ute på banen. Hjemmelaget satte standarden med flere stygge stemplinger på bortelagets spillere i begynnelsen av kampen.

Eirik Bertheussen og keeper Otto Fredrikson klarer ikke stoppe FFKs Gardar Johannsson

Eirik Bertheussen og keeper Otto Fredrikson klarer ikke stoppe FFKs Gardar Johannsson

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Fredrikstad-spillerne på sin side lå strødd ute på banen og det var nok ikke alltid det gjorde så vondt som det så ut til.

Tabber avgjorde

Men det var ikke stygt spill som felte LSK i kveld. Det var det personlige feil som gjorde. Først gjorde veteranen Vidar Riseth en hodeløs manøver da han headet ballen inn i eget felt, men uten svart og gul adresse. Brasilianske Everton da Costa snappet opp ballen og kunne sette inn sitt første seriemål for FFK i første omgang.

Noen minutter ut i andre omgang var det keeper Otto Fredriksson sin tur til å tabbe seg ut. FFK-spiss Gardar Johansson møtte et

LSKs trener Erland Johnsen blir vist til tribunen etter at han stormet banen

LSKs trener Erland Johnsen blir vist til tribunen etter at han stormet banen

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

innlegg fra venstrekanten med bredsiden av foten og ballen smøg seg igjennom hanskene til LSKs finske keeper og i mål.

Johnsen ble sendt på tribunen

Med Bjørn Helge Riise nok engang ute på grunn av skade hadde hjemmelaget lite kreativitet å by på fremover på banen. Dermed endte LSKs forsøk på redusering stort sett i knallharde dueller over hele banen. Og FFK-spillerne lå strødd som fluer, til stor fortvilelse for hjemmelagets spillere og trenere.

Lillestrøm-trener Erland Johnsen ble så forbannet at han løp ut på banen da en av Fredrikstadspillerne lå nede for telling. Ikke spesielt lurt da det har en tendens til å ende opp med bortvisning fra benken. Dommer Tom Ivar Hagen fulgte regelboka og henviste Johnsen opp på tribunen, noe som på Åråsen betyr å sitte én meter bak innbytterbenken.

Sundgot svikter aldri

Det var først da hjemmleaget tok av sine to eks. FFK-spillere John Anders Bjørkøy og Simen Brenne at det ble fart i hjemmelaget. Inn kom Jon Midtun Lie og Arild Sundgot, og det var den kombinasjonen som gav LSK reduseringen. I det 69. minutt la Lie inn fra venstrekanten og Sundgot ekspederte ballen sikkert i mål.

…men det gjorde resten

LSK presset på voldsomt mot slutten og både Olivier Occean og Magnus Myklebust hadde enorme sjanser til å utlikne. Men det ville seg ikke for hjemmelaget som etter hvert konsentrerte seg mest om å krangle med dommeren og FFK-spillerne.

Med tre poeng til FFK og Tromsøtap i Stavanger, har laget fra Fredrikstad nå tatt over andreplassen, tre runder før serien er over.

Tabell eliteserien

Fotballnyheter