NRK Meny
Normal

Gulldrømmen lever for Strømsgodset

Kovacs sin 2-1 scoring mot Rosenborg sørget for at det blir en thriller om eliteseriegullet. Når to runder gjenstår er drammenserne ett poeng bak Molde.

Strømsgodset-RBK

Kovacs scorer vinnermålet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Slik var kampen: Strømsgodset-Rosenborg 2-1

– Alltid fantastisk å score, spesielt så viktige mål. Det betyr enda mer. Vi viser veldig bra lagmoral mot et godt Rosenborg-lag. Vi kommer tilbake og vinner, sa matchvinner Kovacs.

Deila

En fornøyd Ronny Deila etter kampen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Petter Kovacs raget høyest på en dødball. Scoringen drøye kvarteret før slutt sørget for at Strømsgodset snudde hjemmekampen mot Rosenborg, la trønderne bak seg på tabellen, og nå er helt oppe i ryggen på Molde i kampen om ligagullet.

– Vi skal prøve så godt vi kan å ta dette nå.Vi får håpe på hjelp fra Steve Clark eller Jon Masalin (keeperne til Hønefoss og Fredrikstad red.anm.), så kan dette gå veien, sa Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey rett etter kampen til TV2.

Prica: – Løpet kjørt for vår del

– Når er løpet dessverre kjørt for vår del. Vi klarer ikke dette, sa en skuffet Rade Prica.

– Vi ligger for langt bak nå - Jan Jönsson var enig med sin spiss.

For tallenes tale var klar: Begge lag var fire poeng bak ligaleder Molde før kveldens kamp. Seier betydde at drømmen om gull ville vært høyst levende for hvert av lagene. Uavgjort ville satt Molde i en svært sterk posisjon når det gjenstår to runder.

Prica

Prica feirer sitt ledermål.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi har unge gutter på 20, 21, 22 år. Det er helt rått det vi får til. De blir bare bedre og bedre, sa Strømsgodsets trener Ronny Deila til NRK etter kampen.

Sjansefattig første omgang

Strømsgodset har scoret i 26 av 27 eliteseriekamper så langt denne sesongen. Rosenborg på sin side har scoret i 23 kamper på rad mot drammenslaget.

Det lå an til mange mål i den svært viktige kampen, men dessverre ga ikke de første 45 minuttene altfor mange målsjanser. Selv om nerven og spenningen absolutt var til stede.

Det var Rosenborg som fikk den første store muligheten etter 18 minutter.

Øyvind Storflor felte Daniel Fredheim Holm på hjørnet av egen 16-meter og dommer blåser av for frispark. Det tas av Borek Dockal, som skrur ballen knallhardt forbi muren og mot det lengste hjørnet. Kula ser ut til å gå rett i krysset, men Adam Larsen Kwarasey får i siste liten en hånd på ballen, og den går via tverrliggeren og ut til corner.

Det nærmeste Strømsgodset kom i første omgang var da Stefan Johansen fikk ballen i returrommet etter et hjørnespark. Han brenner til fra 20 meter, ballen treffer Svensson inne i feltet, skifter retning, og ser ut til å lure Örlund, men RBK-keeperen får flyttet seg raskt nok til at ballen lander rett i klypene hans.

– God disiplin bakover

De første 45 minuttene var ikke et fyrverkeri offensivt, og Rosenborg-trener Jan Jönsson hadde nesten ikke noe annet valg enn å skryte av sitt forsvar i pausen.

– Disiplinen bakover har vært god. Vi må fortsette å være gode i markeringen av spillerne deres på innlegg, sa han til TV2.

Men det virker ikke som om hans spillere hørte etter da Jönsson begynte å snakke om markering, for i fortsettelsen av kampen er det der det svikter for RBK.

Saken fortsetter under blidet

Kamara

Kamara utligner for Strømsgodset.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Men først skulle man spille nye 20 sjansefattige minutter av 2. omgang. Så eksploderer det.

RBK-kontring og umiddelbart svar

64. minutter var spilt da RBK satte i gang en overgang etter å ha avverget et hjørnespark. Dockal satte fart gjennom midten og fant Prica på hjørnet av 16-meteren til Godset. Svensken Cruyff-vender innover og kliner til med venstrefoten mot det lengste hjørnet. Til tross for at Larsen Kwarasey får en hånd på ballen, kan han ikke avverge målet. 0-1.

Men drammenslaget svarer med en gang. Minuttet etterpå finner Nuhu en Ola Kamara som har løpt seg fri ved bakre stolpe. Spissen bredsider ballen sikkert i mål, og lagene er nok en gang like langt. En svak markering av venstreback Høiland ga Kamara muligheten alene med Örlund.

Markeringsglipp

Jan Jönsson

RBK-trener Jan Jönsson diskuterer med dommeren etter Godsets ledermål. Han mener RBK-keeperen ble hindret da Kovacs stanget inn vinnermålet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Etter 76 minutter får Godset et hjørnespark. Kovacs river seg løs fra Rønning og header ballen nede ved stolperota. Örlund når ikke til ballen, og Strømsgodset har snudd kampen. Nok en gang glipper det i markeringen for RBK. En glipp som etter all sannsynlighet kostet trønderne gullet.

Etter Kovacs sitt mål diskuterte Rosenborg-trener Jan Jönsson kraftig med dommer Tommy Skjerven.

Jönsson viste til at Razak Nuhu står foran Örlund idet Kovacs header ballen. TV-bildene viste at Strømsgodset-spilleren ikke var i offside da ungareren sendte i vei ballen, men treneren mener keeperen hans ble ulovlig hindret.

– Jeg mener Örlund ble hindret i den situasjonen, sa han etter kampen.

– Stolt av gutta

– Jeg er utrolig stolt av gutta. De gjør en fantastisk innsats. Å snu en kamp mot Rosenborg er imponerende, sa en fornøyd Deila.

– Det er en vanvittig lagmoral i gutta i dag. Vi har folk som kan avgjøre kamper, det viste vi i dag.

Fotballnyheter