NRK Meny
Normal

Vet ikke om hun får fullført en VM-kamp

MONCTON (NRK): Solveig Gulbrandsen har vist at hun fortsatt er limet i det norske VM-laget, men 34-åringen vet ennå ikke om hun klarer å spille hele kamper i sluttspillet.

Solveig Gulbrandsen i parken

SNART I RUTE: Solveig Gulbrandsens rutine er god å ha i mesterskap. Hun håper hun klarer å spille hele kamper snart, men vet ikke helt om hun rekker det i løpet av VM.

Foto: Yasmin Sunde Hoel

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg lurer også på om jeg er klar for 90 minutter med spill, men jeg synes det har gått bedre og bedre, sier Solveig Gulbrandsen når NRK møter henne i en park like utenfor spillerhotellet i VM-byen Moncton.

Det er ingen tvil om at veteranen er viktig for Norge. Mot Thailand var hun kanskje banens beste i de 70 minuttene hun spilte, mens hun var med på å snu kampen i Norges favør da hun kom inn etter pausen mot Tyskland.

Men 34-åringen har vært skadet i forkant av VM. Hun rakk mesterskapet akkurat etter å ha operert kneet. Selv om formen nå begynner å komme på plass er hun usikker på hvor lenge hun kan bidra på banen når Norge nå skal inn i sluttspillet.

– Håper formen blir bra nok

solveig på trening

- Vi har mye å gå på, men vi har fått vist at vi kan hamle opp med de aller beste, sier Solveig Gulbrandsen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Norge er allerede så å si klar for åttedelsfinale før de i kveld møter Elfenbenskysten i siste gruppespillskamp.

– Jeg håper formen blir så bra at jeg kan bidra utover også. Vi får se hvordan det går, sier hun.

Målet hennes er å kunne spille en hel kamp snart, noe hun ikke har gjort siden i vår – før hun ble skadet.

– For meg handler det om å bli klar over at jeg kan spille på internasjonalt nivå i 90 minutter. Nå har jeg hatt én bra offensiv kamp, og en kamp der jeg kanskje var ganske bra defensivt. Hvis man slår sammen de to kan det bli bra. Det er viktig å bruke det når det trengs, sier hun.

– Vi har mye å gå på

For henne blir derfor Elfenbenskysten, som bør være en overkommelig motstander, en god mulighet for viktig kamptrening.

– Jeg håper jeg får en kamp, for det er ganske lenge til neste, sier Gulbrandsen, og legger til:

– Dette blir en tøff kamp. En krig. Afrikanske lag er ofte slik, de er ofte tøffe å spille mot.

Midtbanespilleren mener Norge har fått nyttig selvtillit etter den siste omgangen mot Tyskland. Norge snudde som kjent kampen etter pausen og karret til seg 1-1 mot den regjerende europamesteren.

– Det var veldig viktig å få den følelsen av at vi faktisk kan hamle opp mot de beste. Så har vi veldig mye mer å gå på og rette opp for at det skal bli veldig, veldig bra, men vi har i alle fall vist at vi kan hevde oss, sier hun.

Gulbrandsen, som har vært en av de mest toneangivende spillerne i Norge i en årrekke, gjorde comeback før denne sesongen. Det er fortsatt uvisst hva hun gjør når sesongen er ferdig.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.