NRK Meny
Normal

Vet ikke om hun får fullført en VM-kamp

MONCTON (NRK): Solveig Gulbrandsen har vist at hun fortsatt er limet i det norske VM-laget, men 34-åringen vet ennå ikke om hun klarer å spille hele kamper i sluttspillet.

Solveig Gulbrandsen i parken

SNART I RUTE: Solveig Gulbrandsens rutine er god å ha i mesterskap. Hun håper hun klarer å spille hele kamper snart, men vet ikke helt om hun rekker det i løpet av VM.

Foto: Yasmin Sunde Hoel

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg lurer også på om jeg er klar for 90 minutter med spill, men jeg synes det har gått bedre og bedre, sier Solveig Gulbrandsen når NRK møter henne i en park like utenfor spillerhotellet i VM-byen Moncton.

Det er ingen tvil om at veteranen er viktig for Norge. Mot Thailand var hun kanskje banens beste i de 70 minuttene hun spilte, mens hun var med på å snu kampen i Norges favør da hun kom inn etter pausen mot Tyskland.

Men 34-åringen har vært skadet i forkant av VM. Hun rakk mesterskapet akkurat etter å ha operert kneet. Selv om formen nå begynner å komme på plass er hun usikker på hvor lenge hun kan bidra på banen når Norge nå skal inn i sluttspillet.

– Håper formen blir bra nok

solveig på trening

- Vi har mye å gå på, men vi har fått vist at vi kan hamle opp med de aller beste, sier Solveig Gulbrandsen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Norge er allerede så å si klar for åttedelsfinale før de i kveld møter Elfenbenskysten i siste gruppespillskamp.

– Jeg håper formen blir så bra at jeg kan bidra utover også. Vi får se hvordan det går, sier hun.

Målet hennes er å kunne spille en hel kamp snart, noe hun ikke har gjort siden i vår – før hun ble skadet.

– For meg handler det om å bli klar over at jeg kan spille på internasjonalt nivå i 90 minutter. Nå har jeg hatt én bra offensiv kamp, og en kamp der jeg kanskje var ganske bra defensivt. Hvis man slår sammen de to kan det bli bra. Det er viktig å bruke det når det trengs, sier hun.

– Vi har mye å gå på

For henne blir derfor Elfenbenskysten, som bør være en overkommelig motstander, en god mulighet for viktig kamptrening.

– Jeg håper jeg får en kamp, for det er ganske lenge til neste, sier Gulbrandsen, og legger til:

– Dette blir en tøff kamp. En krig. Afrikanske lag er ofte slik, de er ofte tøffe å spille mot.

Midtbanespilleren mener Norge har fått nyttig selvtillit etter den siste omgangen mot Tyskland. Norge snudde som kjent kampen etter pausen og karret til seg 1-1 mot den regjerende europamesteren.

– Det var veldig viktig å få den følelsen av at vi faktisk kan hamle opp mot de beste. Så har vi veldig mye mer å gå på og rette opp for at det skal bli veldig, veldig bra, men vi har i alle fall vist at vi kan hevde oss, sier hun.

Gulbrandsen, som har vært en av de mest toneangivende spillerne i Norge i en årrekke, gjorde comeback før denne sesongen. Det er fortsatt uvisst hva hun gjør når sesongen er ferdig.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter