Vet ikke om hun får fullført en VM-kamp

MONCTON (NRK): Solveig Gulbrandsen har vist at hun fortsatt er limet i det norske VM-laget, men 34-åringen vet ennå ikke om hun klarer å spille hele kamper i sluttspillet.

Solveig Gulbrandsen i parken

SNART I RUTE: Solveig Gulbrandsens rutine er god å ha i mesterskap. Hun håper hun klarer å spille hele kamper snart, men vet ikke helt om hun rekker det i løpet av VM.

Foto: Yasmin Sunde Hoel

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg lurer også på om jeg er klar for 90 minutter med spill, men jeg synes det har gått bedre og bedre, sier Solveig Gulbrandsen når NRK møter henne i en park like utenfor spillerhotellet i VM-byen Moncton.

Det er ingen tvil om at veteranen er viktig for Norge. Mot Thailand var hun kanskje banens beste i de 70 minuttene hun spilte, mens hun var med på å snu kampen i Norges favør da hun kom inn etter pausen mot Tyskland.

Men 34-åringen har vært skadet i forkant av VM. Hun rakk mesterskapet akkurat etter å ha operert kneet. Selv om formen nå begynner å komme på plass er hun usikker på hvor lenge hun kan bidra på banen når Norge nå skal inn i sluttspillet.

– Håper formen blir bra nok

solveig på trening

- Vi har mye å gå på, men vi har fått vist at vi kan hamle opp med de aller beste, sier Solveig Gulbrandsen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Norge er allerede så å si klar for åttedelsfinale før de i kveld møter Elfenbenskysten i siste gruppespillskamp.

– Jeg håper formen blir så bra at jeg kan bidra utover også. Vi får se hvordan det går, sier hun.

Målet hennes er å kunne spille en hel kamp snart, noe hun ikke har gjort siden i vår – før hun ble skadet.

– For meg handler det om å bli klar over at jeg kan spille på internasjonalt nivå i 90 minutter. Nå har jeg hatt én bra offensiv kamp, og en kamp der jeg kanskje var ganske bra defensivt. Hvis man slår sammen de to kan det bli bra. Det er viktig å bruke det når det trengs, sier hun.

– Vi har mye å gå på

For henne blir derfor Elfenbenskysten, som bør være en overkommelig motstander, en god mulighet for viktig kamptrening.

– Jeg håper jeg får en kamp, for det er ganske lenge til neste, sier Gulbrandsen, og legger til:

– Dette blir en tøff kamp. En krig. Afrikanske lag er ofte slik, de er ofte tøffe å spille mot.

Midtbanespilleren mener Norge har fått nyttig selvtillit etter den siste omgangen mot Tyskland. Norge snudde som kjent kampen etter pausen og karret til seg 1-1 mot den regjerende europamesteren.

– Det var veldig viktig å få den følelsen av at vi faktisk kan hamle opp mot de beste. Så har vi veldig mye mer å gå på og rette opp for at det skal bli veldig, veldig bra, men vi har i alle fall vist at vi kan hevde oss, sier hun.

Gulbrandsen, som har vært en av de mest toneangivende spillerne i Norge i en årrekke, gjorde comeback før denne sesongen. Det er fortsatt uvisst hva hun gjør når sesongen er ferdig.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sander Berge tilbake i trening

  Sander Berge var fredag tilbake på Sheffield United-trening for første gang på nesten fire måneder.

  Sheffield United la fredag ut bilder av Berge på Twitter der han var på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

  Nordmannen måtte ut med en hamstringskade i kampen mot Manchester United 17. desember, og har ikke spilt siden. Noen dager senere ble han operert.

  Berge var deltok også på landslagssamlinga i mars, uten å spille.

  Han er ikke aktuell til kampen mot Wolverhampton i helgen.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Festfotball uten Ødegaard

  Martin Ødegaard er fortsatt skadet og var ikke med da Arsenal valset over Slavia Praha på bortebane.

  Arsenal hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de bare klarte 1–1 på hjemmebane forrige uke, men i Praha var det aldri tvil om hvilket lag som fortjente avansementet.

  Alexander Lacazette fortsatte storformen og scoret to mål, mens både Nicolas Pépé og Bukayo Saka noterte seg for hver sin scoring.

  Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Europaligaen. Der venter gamletreneren Unai Emery og Villareal.

  Europa League - Quarter Final Second Leg - Slavia Prague v Arsenal
  Foto: David W Cerny / Reuters