Slakter Blatter-forslag

Landslagsspiss Solveig Gulbrandsen er totalt uenig med FIFA-sjefens forslag om å utvide fotball-VM med flere lag.

Solveig Gulbrandsen
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

FIFA-president Sepp Blatter ønsker å utvide fotball-VM for kvinner til 24 lag tross Tysklands nedsabling av Argentina.

Solveig Gulbrandsen har tidligere vært skeptisk til utvidelse av Toppserien, nå går hun ut mot FIFA-sjefen.

- Jeg har vært mye mot utvidelse, det gjelder både i VM og i Toppserien. Jeg tror heller ikke at det hadde vært spesielt bra å gjøre det her heller. Det blir mye mindre interesse for publikum og media, sier Gulbrandsen til NRK.

Hun tror også at det vil slå negativt ut for kvaliteten på mesterkapet hvis det blir flere lag i VM. 

- Jo jevnere det er, jo bedre er det, sier hun videre.

Vil gi flere muligheten

Blatter sier at kvinner over hele verden spiller fotball. Det er årsaken til at han vil utvide sluttspillet i VM fra 16 til 24 lag. En utvidelse vil gi flere land muligheten til å møte de aller beste hvert fjerde år, men foreløpig er altså ingen avgjørelse tatt.

Sepp Blatter
Foto: MOHAMED NURELDIN ABDALLAH / REUTERS

Tyskerne vant 11-0 i åpningskampen, et resultat som gjorde at mange stilte spørsmålet om den internasjonale standarden på kvinnefotball er slik at også 16 lag er for mye for et VM-sluttspill i fotball for kvinner.

- Jeg liker ikke dette resultatet jeg heller, for ser vi mot framtiden er det ikke bra. Det er et resultat som ikke øker sjansene for at vi kommer til å utvide turneringen, men vi må huske på at dette er den første kampen, og før vi gjør noen endelige vurderinger, bør det spilles flere kamper, mener Blatter.

Dersom VM-sluttspillet for kvinner skal utvides til å omfatte 24 lag, kommer en beslutning om det til å bli fattet etter årets sluttspill i Kina.

Støtter Blatter

Den norske landslagssjefen Bjarne Berntsen er imidlertid enig med Blatter, men setter visse betingelser.

- Det synes jeg er helt riktig så lenge de fordeler det slik at de gode nasjonene får flere plasser. Fem lag i VM fra Europa er altfor lite i forhold til kvaliteten. Det er faktisk lag som ikke får være med her som kunne ha vært med å kjempe om en medalje, sier Bjarne Berntsen til NRK.

Fotballnyheter