Gulbrandsen kan avgjøre mot Kina

Ragnhild Gulbrandsen er mesterskapets mestscorende spiller.

Ragnhild Gulbrandsen
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Nett-TV: Nett-TV: Norge - Kina direkte nå

30-åringen har hatt et fantastisk VM. Hun kan bli profilen mot Kina i kvartfinalen.

De kinesiske jentene har et voldsomt press i VM. Fullsatt arena og mange millioner tv-seere vil følge kampen i Wuhan. VM-vertene har ikke imponert i turneringen, og tapte 4-0 mot Brasil i gruppespillet.

Det er ventet at de kommer til å gå ut i et høyt tempo, men spørsmålet er om Kina holder kampen ut. Det har de slitt med i gruppespillet. Laget ble nummer to i sin pulje bak Brasil.

Variable prestasjoner

Norge har hatt en relativ enkel vei til kvartfinalen. Laget vant gruppe C foran Australia, Canada og Ghana. Men prestasjonene har vært variable. Upresise pasninger, lavt tempo og forsvarstabber har skjemmet spillet i perioder.

Men på sitt beste er også Norge et veldig godt fotballag. Et lag som skaper sjanser, og der den offensive backen Camilla Huse har gått foran med en herlig offensiv vilje.

Nordby kan få mer å gjøre

Legg til kaptein Ane Stangeland Horpestad, midtbanespillerne Ingvild Stensland, Solveig Gulbrandsen og spissen Ragnhild Gulbrandsen, så får du et lag som har spillere med en solid posjon vinnervilje. Og ikke minst er de fotballspillere på et høyt nivå.

Så langt i turneringen har det ikke vært veldig strevsomt for den norske målvakten Bente Nordby. Men kampen mot Kina kan bli den første i VM der hun virkelig må vise seg frem. Norge har blandete erfaringer med kamper mot Kina.

Jevnt og tøft

I semifinalene i VM i 1999 tapte de norske jentene 5-0. Året etter vant Norge 2-1 over Kina i de Olympiske leker i kampen om retten til spill i semifinalen. Lørdagens kvartfinaler i VM endte med komfortable seire til Tyskland og USA. Det er ventet en jevn og tøff kamp mellom Kina og Norge.

Kanskje ender det med ekstraomganger og straffesparkkonkurranse i Wuhan.

Fotballnyheter