Tårevåt Gulbrandsen: – Føler skyld

STOCKHOLM (NRK.no): Solveig Gulbrandsen og Trine Rønning misset hver sin straffe i EM-finalen. Det kan få selv den mest rutinerte til å gråte.

gulbrandsen

Solveig Gulbrandsen og de norske fotballjentene felte noen tårer etter EM-finaletapet mot Tyskland.

Foto: Martin Rose / Getty Images

Trine Rønning hadde misset et straffespark i første omgang og Anja Mittag hadde gitt Tyskland ledelsen.

Så pekte dommer Cristina Dorcioman igjen på det tyske straffemerket etter 59 minutter. Denne gangen var det Solveig Gulbrandsen som gikk fram.

Men dessverre for Gulbrandsen og Norge sto Tysklands keeper Nadine Angerer i veien igjen.

Dermed måtte Norge ta til takke med sølv – et resultat de fleste ville sett på som langt over forventning før EM-sluttspillet, men som fortonet seg som en bunnløs skuffelse i Stockholm søndag kveld.

LES OGSÅ: Straffemissene som kostet Norge EM-gullet

– Noen må ta ansvar

En tårevåt Solveig Gulbrandsen bekrefter at hun ikke gledet seg til å ta det viktige sparket.

– Noen må ta ansvar. Det var kanskje kjipt å gjøre det, erkjenner hun overfor NRK.

Gulbrandsen var en av tre som var utpekt som straffeskyttere før kampen. De andre var Ingvild Stensland og altså Trine Rønning, som allerede hadde misset.

– Jeg vet ikke hva som skjer, jeg husker ikke straffen heller, men det er ikke bra nok å bomme på to straffer i en EM-finale, konstaterer 32-åringen.

Og innrømmer:

– Man føler litt skyld da, for å si det sånn ...

Les videre under videoen.

Norge avgjorde finalekampen med disse to strabommene

Slik så det ut da både Tribe Rønning og Solveig Gulbrandsen misset på straffe i EM-finalen.

– Viser at vi kan spille fotball

Samtidig er hun stolt over den norske innsatsen. Spillemessig var det Norges beste kamp i mesterskapet. Faktisk var Norge langt bedre enn da de slo Tyskland 1-0 i gruppespillet.

– Jeg er stolt over hvordan vi går ut i den siste kampen. Vi kjører Tyskland til tider, og det er helt utrolig. Vi viser at vi kan spille fotball, fastslår Gulbrandsen, som synes Norge burde hatt ytterligere et straffespark.

– Men det ser ikke ut som det hadde hjulpet så mye, sier hun sarkastisk.

Fotball

 • Glapp viktige poeng

  Fulham på 18. plass måtte dele poenga mot Crystal Palace lørdag.

  Lagene gikk til pause uten å ha skapt en eneste sjanse. Både Crystal Palace og Fulham framsto som om de hadde mer å tape enn å vinne.

  Etter pausen skrudde imidlertid Fulham opp tempoet og skapte flere gode muligheter, og klubbens danske kaptein Joachim Andersen var involvert i flere av dem.

  Kampens største sjanse gikk imidlertid til Josh Maja etter flott forarbeid av Ruben Loftus-Cheek. Mål ble det ikke. Like etter fikk samme mann nok en sjanse fra bare seks meter, men den fikk Palace-keeper Vicente Guaita avverget.

  Josh Maja
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Schalke sparket sin tredje trener

  Den tyske fotballklubben Schalke er i desperat poengnød. Søndag sparket de treneren Christian Gross etter at han kun hadde stått ved roret i to måneder. Det er den tredje treneren som er blitt sparket på bare fem måneder.

  Gross fikk fyken etter lørdagens 1-5-tap mot Stuttgart. Klubben ligger på bunnen av tabellen i tysk Bundesliga med elleve runder igjen av sesongen.

  Christian Gross
  Foto: Sebastian Gollnow / AP
 • Ødegaard bidro til sterk seier

  Martin Ødegaard ble byttet inn like før pause og bidro offensivt da Arsenal tok en meget solid 3-1-seier mot Leicester i Premier League søndag.

  Hjemmelaget gikk opp i ledelsen etter sju minutter etter et lekkert soloraid signer Youri Tielemans, før David Luiz utliknet med pannebrasken.

  Wilfred Ndidi lagde straffe med hånden, og da gikk Arsenal enkelt opp i ledelsen med en kontrollert straffe fra Alexandre Lacazette.

  Ødegaard var mannen som satte i gang angrepet der Pépe sørget for en sikker 3-1-seier.

  Resultatet løftet Arsenal til 9.-plass i Premier League og satte skikkelig fyr på topp fire-striden.

  Martin Ødegaard mot Leicester
  Foto: TIM KEETON / Reuters
 • Celtic slo tilbake

  Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi i Celtic kunne juble for 1-0-seier over Aberdeen etter trenerbyttet tidligere i uken.

  Ajer startet som vanlig som midtstopper for Celtic i lørdagens kamp. «Moi» startet på benken, men ble byttet inn etter drøyt en time.

  Seieren kom i den første kampen under den nye hovedtreneren John Kennedy. Neil Lennon forlot sjefsstolen i klubben i en skuffende sesong der Celtic må se byrival Rangers vinne ligaen med overlegen margin.

  Scottish Cup - Celtic v Heart of Midlothian
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Vilde Bøe Rise United-aktuell

  Landslagsspiller Vilde Bøe Risa (25) er i ferd med å skrive under for Manchester United, melder BA og TV 2.

  Bergensavisen omtalte saken først og erfarer at Risa innen kort tid skriver under for United. Også TV 2 erfarer at hun skriver under for klubben dersom alle detaljer går i boks.

  Risa var en av nøkkelspillerne da Göteborg vant Damallsvenskan i fjor. Klubben er siden blitt oppløst og innlemmet i Häcken. Risa har vært klubbløs siden desember.

  Verken spilleren selv eller hennes rådgiver Stig Lillejord ønsker å kommentere saken.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Terje Bendiksby / NTB