Jenssen om Guardiolas skryt: – Veldig stas!

Bayern München-trener Josep Guardiola har lagt spesielt merke til en tromsøværing i forberedelsene til kveldens semifinale.

Guardiola

Bayern München-trener Josep 'Pep' Guardiola trakk fram Ruben Yttergård Jenssen som en av Kaiserlsauterns beste spillere i forkant av onsdagens semifinale i cupen.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

– Man skal ikke undervurdere Kaiserslautern. De har bevist hvorfor de er i semifinalen, og har tre store spisser som kan bli farlige, sa Guardiola på tirsdagens pressekonferanse.

Så kom setningen som får tromsøværinger til å bli ekstra stolte i dag.

I tillegg har de blant andre Jenssen, som er en god spiller, sa «Pep» kontant.

– Veldig stas

Mannen han sikter til er Ruben Yttergård Jenssen. Den norske landslagsspilleren er nemlig en av nøkkelspillerne på Kaiserslautern, som møter det de regjerende mesterligavinnerne på Allianz Arena på onsdag.

Han er smigret av kommentarene fra verdens kanskje beste fotballtrener.

– Det er selvfølgelig veldig stas å høre det, sier nordmannen til NRK.no på telefon fra Tyskland.

Guardiola er kjent for å gjøre nitidige analyser av motstanderne før hver kamp.

– Hva tror du han har sett som får ham til å nevne deg?

– Jeg har jo forhåpentligvis gjort det bra de siste kampene de har sett og analysert, men det orker jeg ikke spekulere så veldig i, sier 25-åringen.

– Det har gått veldig bra nå den siste tida, jeg er veldig fornøyd med at jeg har fått en såpass bra posisjon i laget at jeg ikke er usikker på om jeg skal spille neste kamp hele tiden. Det så mørkt ut i en period, så det er godt å få snudd det, sier han.

Kjemper om opprykk

Yttergård Jenssen

Ruben Yttergård Jenssen gleder seg til å spille foran 80.000 på Allianz Arena.

Foto: Petter Strøm / NRK

Med to serierunder igjen er det fremdeles et teoretisk håp for at Kaiserslautern skal klare å kapre den siste opprykksplassen i 2. Bundesliga.

Kaiserslauterns motstander i kveld, Bayern München, har allerede sikret seg seieren i årets Bundesliga.

Likevel tror nordmannen at Kaiserslautern har en sjanse. Han gleder seg enormt til å møte Bayern München.

– Det blir stort det blir høydepunktet i karrieren min. Jeg håper bare det ikke blir total enveiskjøring, sier Jenssen til NRK.no.

Blir i Tyskland

Jenssen har hele tiden vært tydelig på at opprykk er målet for både han og klubben. Skulle det ikke skje, ønsker han likevel å bli i Kaiserslautern.

– Det er en veldig morsom klubb å spille fotball i. Tempoet i 2. Bundesliga er høyere her enn i Norge. Jeg dro hit for å få det inn i kroppen. I tillegg er nivået i toppen av 2. Bundesliga høyere enn i eliteserien i Norge, så det er fortsatt utfordringer i Kaiserslautern, sa Jenssen til NRK tidligere i år.

Video fra pressekonferansen i forkant av møtet mellom Bayern München og Kaiserslautern i den tyske cupen. Josep Guardiola prater om Ruben Yttergård Jenssen etter cirka 1:15.

Fotballnyheter