Nektes å være med på landslaget

Frode Grodås fyrer løs mot Lillestrøm og trener Henning Berg - som nekter ham å fortsette som keeper-trener på landslaget samtidig som han er ansatt i LSK.

Video nsps_upload_2009_12_15_16_59_8_1530.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Keepertreneren er så skuffet over avslaget at han nå vurderer å slutte i LSK. Også toppfotballsjef Nils Johan Semb er forundret over Bergs avgjørelse.

- Jeg er ikke helt fornøyd med det, sier Grodås til NRK.

- Hvorfor ikke?

- For meg har det vært både veldig motiverende, utviklende og morsomt å være med på landslaget. Det er noe jeg gjerne ville ha gjort videre, svarer den gamle landslagskeeperen.

- Må bruke all tid på LSK

Henning Berg

Henning Berg vil at Frode Grodås skal bruke all sin tid i LSK.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Men Henning Berg vil ikke la Grodås kombinere de to jobbene. Han mener 45-åringen må bruke all sin tid på å gjøre Lillestrøms keepere bedre, ikke landslagets.

- Frode er heltidsansatt i Lillestrøm og det er viktig at han bruker tiden sin her på å utvikle våre keepere best mulig.

Norges Fotballforbunds toppfotballsjef Nils Johan Semb er svært forundret over Lillestrøms beslutning. Han har aldri før opplevd at en klubb nekter å frigi en trener til jobb rundt A-landslaget i fotball.

- Det var skuffende naturligvis. Og litt overraskende også. Vi hadde jo håpet at Lillestrøm ville slippe Frode til landslaget. Han er et klart førstevalg for oss og har gjort en veldig god jobb, sier Semb til NRK.

Nils Johan Semb

Nils Johan Semb er skuffet over LSKs avgjørselse.

Foto: NRK

- Handler dette også om at dere ikke vil betale for å gjøre Jon Knudsen (Stabæk) og Rune Jarstein (Rosenborg) bedre, Henning Berg?

- Ikke så mye om det, svarer LSK-treneren.

Semb er skuffet

- Jeg synes ikke det er smålig, men jeg er overrasket og litt skuffet over at de landet på den beslutningen. Jeg synes det hadde vært en vinn-vinn-situasjon hvis han hadde vært med begge steder, påpeker Nils Johan Semb.

Nå vurderer Grodås å slutte i Lillestrøm - for å være landslagets keepertrener på deltid.

- Jeg kommer til å bruke den tiden jeg trener, så får jeg se om det er forenlig med Lillestrøm og landslaget, sier en skuffet Frode Grodås.

Fotballnyheter