Grindheim blir i Vålerenga: – Nå er han hjemme for godt

Christian Grindheim var på vei tilbake til FC København, men har nå gjort helomvending og i stedet forhandlet seg frem til en permanent avtale med Vålerenga.

Grindheim

Christian Grindheim blir Vålerenga-spiller også fremover.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Dette er kanskje mine tre siste år på fotballbanen. Planen er å være her i tre år. Jeg trives veldig godt i klubben, sier Christian Grindheim i et intervju med vif-fotball.no.

Slik NRK meldte tidligere mandag var det i dag møter mellom Vålerenga og FC København i den danske hovedstaden. Der ble det ble forhandlet frem en salgsavtale om Christian Grindheim.

Grindheim har vært på utlån fra FC København til Oslo-klubben i vårsesongen, og hadde egentlig sin siste dag i Vålerenga søndag.

– Vi vil takke Christian Grindheim for en alltid profesjonell innsats i løpet av tiden i FC København. Vi gleder oss over at han nå kan fortsette i Vålerenga, hvor han har fått fast spilletid og vist prøver på sitt nivå og potensiale, sier FCKs sportsdirektør Carsten V. Jensen til klubbens hjemmeside.

Var uenige - ble enige

Senest søndag ble det opplyst at klubbene ikke hadde kommet til enighet under forhandlinger om salg av Grindheim, selv om det har vært klart en god stund at begge parter ønsket et salg.

NRK får opplyst at Grindheim reiste til København etter eliteseriekampen mot Lillestrøm i går kveld, og har vært i den danske hovedstaden i dag.

– Nå er endelig Christian hjemme for godt, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til vif-fotball.no.

Rekdal gjorde Grindheim til kaptein umiddelbart etter utlånet i vår, og har hele tiden vært klar på at han ønsker å bygge laget rundt 30-åringen.

God vårsesong

Grindheim har vært en av Vålerengas beste spillere så langt i sesongen. Innsatsen ble også belønnet med en plass i Egil Olsens landslagstropp til VM-kvalifiseringskampen mot Albania tidligere i vår.

– Christian er en klok spiller, med bra løpskapasitet. Han er først og fremst taktisk dyktig, sa «Drillo».

Grindheims kontrakt med FC København ville gått ut etter denne sesongen.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Bayern München vant derbyet

  Tabelljumbo Greuther Fürth gikk offensivt til verks mot serieleder Bayern München, men måtte se seg slått 3-1 tross overtall i nesten en omgang.

  Håvard Nielsen og hans lagkamerater presset høyt og aggressivt fra start i Bayern-derbyet, men ble tatt på en kontring etter ti minutter. Gjestene doblet ledelsen før pause og økte den ytterligere selv om Benjamin Pavard ble utvist tidlig i den andre omgangen.

  Innbytter Cedric Itten nikket inn et trøstemål rett før slutt.

  Robert Lewandowski ville med scoring ha tangert legenden Gerd Müllers rekord på scoring i 16 bundesligakamper på rad, men kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren. Han tvang også fram selvmålet som ga 3-0-ledelse.

  Bundesliga - Greuther Fuerth v Bayern Munich
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
 • Koeman utestengt i to kamper

  Barcelona-trener Ronald Koeman har tunge dager. På toppen av svake resultater er han utestengt i to kamper på grunn av protester mot dommerne.

  I torsdagens 0-0-kamp mot Cádiz fikk Koeman rødt kort av dommer Carlos del Cerro etter at han gjentatte ganger uttrykte sin misnøye overfor fjerdedommeren og i tillegg forlot det tekniske området flere ganger.

  Barcelona har ennå ikke tapt i ligaen, men er bare nummer sju på tabellen, sju poeng bak erkerivalen Real Madrid på tabelltopp.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Gauseth gir seg etter sesongen

  Mjøndalen-spilleren Christian Gauseth avslutter karrieren etter at sesongen 2021 er over.

  – Ja, ja, ja, ja. Jeg har sammen med en kompis allerede plukket ut noen snutter fra karrieren, sier Mjøndalen-kapteinen til VG.

  Veteranen har spilt for Mjøndalen siden 2013.

  Romsdalingen har slitt med skader gjennom sesongen. Han har kun startet åtte seriekamper. Gauseth kaller det et marerittår.

  Gauseth ser ikke for seg at han fortsetter i en annen rolle for Mjøndalen eller innen fotballen. Han sier at han vil prøve seg i arbeidslivet utenfor fotballen.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Mjøndalen (2-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Wenger oppgitt over VM-motstand

  Tidligere Arsenal-manager mener følelser heller enn fornuft styrer reaksjonene på hans forslag om å arrangere fotball-VM hvert annet år.

  Wenger er i dag utviklingsdirektør i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Han er mannen bak forslaget om å la verden få se VM-fotball annethvert år i stedet for kun hvert fjerde som i dag. Det har møtt betydelig motstand.

  – Mange av de negative reaksjonene har kommet fordi folk ikke har sett hele konseptet. Det blir mye følelser, hvilket jeg kan forstå, siden vi alle er vokst opp med en annen syklus, sier Wenger i BBCs podkast Sports Desk, ifølge Ritzau.

  Det europeiske fotballforbundet Uefa har gått sterkt mot planene om hyppigere VM-spill, men Wenger mener mange har snudd når de har sett hele opplegget.

  Ifølge Wengers forslag skal hele fotballkalenderen endres slik at spillerne skal få en lengre pause og reise mindre.

  Forslaget skal diskuteres på et Fifa-møte i slutten av neste uke.

  Arsène Wenger mot Aston Villa
  Foto: Clive Mason / Getty Images
 • Uefa dobler premiepengene til EM

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har vedtatt å doble premiepengene til lagene som deltar i EM til sommeren.

  Lagene vil nå dele på en pott på 16 millioner euro. I tillegg får klubbene som frigir spillere til mesterskapet for første gang få penger. Lagene vil dele en pott på 4,5 millioner euro.

  – Dette er viktige strategiske initiativ for Uefas kvinnefotball-strategi. Det sikrer mer penger enn noen gang tidligere fordelt av Uefa, skriver de i en pressemelding.

  Norge er kvalifisert til mesterskapet som spilles i England fra 6.-31. juli 2022.

  Fortsatt er det langt opp til herrene. De 24 lagene i sommerens EM fikk nesten 100 millioner kroner kun for å delta. Den totale potten var på over 3,5 milliarder kroner.

  Norge
  Foto: Nikola Krstic / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo