Graham og Haavi må slå læreren: – Hun er som en mor for oss

NORRKÖPING (NRK.no): Caroline Graham Hansen og Emilie Haavi får en helt spesiell utfordring i torsdagens EM-semifinale: de må stanse læreren sin – Danmark-kaptein Katrine Søndergaard Pedersen.

Pedersen

Danske Katrine Søndergaard Pedersen er til vanlig kaptein på Stabæk og lærer på NTG i Bærum. Torsdag møter hun to av sine elever: Caroline Graham Hansen og Emilie Haavi.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Europamesterskap i fotball. Norge - Nederland 1 - 0.

Caroline Graham Hansen er blant spillerne Katrine Søndergaard Pedersen frykter i torsdagens kamp.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– He, he. Det er litt spesielt, men jeg tror ikke vi kommer til å tenke på det under kampen i morgen, sier Katrine Søndergaard Pedersen til NRK.

36-åringen er kaptein både for Danmark og toppserielaget Stabæk, og har et helt spesielt forhold til det norske laget. Hele åtte av de norske lagvenninnene hennes kommer til å være på motsatt banehalvdel under semifinalen torsdag kveld.

I tillegg skal den danske veteranen prøve å slå to spillere hun selv har vært med på å utvikle. Caroline Graham Hansen er til vanlig Pedersens elev på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Bærum, mens Emilie Bosshard Haavi var det før.

Nært forhold til læreren

Dansken er spillerutvikler for jentene som går på fotballinjen ved skolen.

– Det er ikke krise å tape for læreren sin, men akkurat i morgen skal jeg gjøre alt for å forhindre at det skjer, fastslår Graham Hansen.

17-åringen har et nært forhold til den 19 år eldre læremesteren sin, som også er lagvenninnen hennes i Stabæk.

– Katrine er som en mor for oss yngre på laget. Hun har et spesielt talent for å utvikle unge spillere, og er veldig flink til å passe på oss. Det er en glede både å være lagvenninnen og eleven hennes, roser Graham Hansen.

På spørsmål om hvem Pedersen frykter mest på det norske laget er det nettopp eleven Graham Hansen hun trekker frem.

– Vi skal nok bruke litt tid på Caroline i morgen, ja. Hun er veldig god, det vet jeg jo godt, medgir Pedersen.

– Ingen kjære mor

Haavi

Emilie Haavi har tidligere hatt Katrine Sødergaard Pedersen som lærer.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Graham Hansen er glad hun og Pedersen spiller på forskjellige plasser på banen, slik at hun slipper å havne i for mange dueller med læreren.

– Hun er jo veldig, veldig dyktig. Vi kommer nok til å snakke sammen både før og etter kampen, men underveis er det ingen kjære mor, understreker Graham Hansen med et smil.

Pedersen vil ikke ha på seg at hun har noe av æren for Norges suksess i EM, men medgir at det blir en helt spesiell kamp for henne.

– Det kan kanskje være en fordel at jeg kjenner mange av spillerne så godt, men de kjenner meg også godt. For meg er det uansett en ekstra motivasjon, sier hun.

Ingen har spilt flere landskamper for Danmark enn Pedersen. Hun vil fortsette å jobbe med unge talenter i Norge fremover, og håper også å forlenge sin egen karriere noen år til.

– Jeg merker at det betyr mer for meg enn noen gang å være i denne semifinalen. Kanskje er det fordi jeg blir eldre. Jeg setter så stor pris på livet mitt med fotball, sier hun.

Fotballnyheter