Klaveness: – Norge er betydelig svekket

Landslagets største stjerne Caroline Graham Hansen rekker ikke fotball-VM i Canada. Hun har fått en akutt forverring av kneskaden.

Belgium Norway Women's Soccer Caroline Graham Hansen, Audrey Demoustier

SKADET: Caroline Graham Hansen.

Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

NRKs fotballekspert Lise Klaveness sier at hun ble svært skuffet da hun fikk nyheten om at Norges viktigste spiller ikke blir med til VM.

– Jeg ble nesten deppa. Hun er en spiller som det er gøy å se på og hun betyr mye for Norge. Vi har ikke flust av de spillerne i Norge.

Lise Klaveness

SKUFFET: NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Graham Hansen regnes som en av nøkkelspillerne på kvinnelandslaget.

Tysklands-proffen har imidlertid lenge slitt med jumpers knee, men ble likevel tatt ut til VM i Canada i juni. Nylig møtte 20-åringen resten av den norske VM-troppen til oppkjøring i Oslo.

– Var en drøm

Da tydet det meste på at den tidligere Stabæk-spilleren ville kunne spille mesterskapet i Canada. Nå mister landslaget sin viktigste spiller.

– Det har vært en drøm for meg å spille i et VM, men med de smertene jeg har hatt den siste tiden skjønte jeg at det ville bli vanskelig. Selv om jeg er skuffet, så har jeg heldigvis mine beste år foran meg som fotballspiller, sier hun til fotball.no.

– Forhåpentligvis har jeg flere store mesterskapsopplevelser i vente. Jeg gleder meg uansett til å følge lagvenninnene mine foran TV-skjermen. Vi har et godt lag med gode muligheter til å nå langt.

– Betydelig svekket

Lise Klaveness mener landslagets sjanser i VM er kraftig svekket etter Graham Hansens skadefravær.

Even Pellerud

DÅRLIG NYTT: Landslagssjef Even Pellerud.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Hun er den viktigste spilleren for å skape ubalanse i motstanderlaget. Det var absolutt en av de aller verste spillerne å miste, sier hun.

– Norge er betydelig svekket uten Caro. Hun er den viktigste offensive spilleren Norge har. Hun er liksom Norges Marta, forteller Klaveness videre.

– En spesiell spiller

Landslagssjef Even Pelleruds korte kommentar når NRK ringer er enkelt og greit:

– Faen, holder det? sier han.

– Caroline i storform er en veldig spesiell spiller, men hun har ikke vært i storform i det siste så dette er den eneste rette løsningen. Så er det opp til oss andre å bli like gode, sier landslagssjef Pellerud til NRK.

Også Ingvild Stensland må være hjemme under VM på grunn av korsbåndskader.

Pellerud henter inn Anja Sønstevold (LSK Kvinner) som erstatter for Caroline Graham Hansen. Hun står bokført med 3 A-landskamper og 0 mål.

Caroline Graham Hansen har vist fotballferdigheter både for Norge og Stabæk. Se fire av hennes scoringer her.

VIDEO: Se den tidligere Stabæk-spilleren briljere på banen.

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Ronaldo og Rashford tilbake i trening – kan bli aktuelle mot Brentford

  Manchester United-manager Ralf Rangnick kan glede seg over at trioen Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford og Paul Pogba er tilbake i trening.

  Det avslørte et bilde Ronaldo publiserte på Twitter mandag. Rangnick snakket om troppen på en pressekonferanse foran onsdagens møte med Brentford, og han hadde følgende å si om de tre stjernespillerne:

  – Cristiano og Marcus trente i går og trener i dag. Vi må vente til etter dagens trening for å se om de er klare. Per nå tror jeg at begge kan være tilgjengelige.

  – Paul hadde sin første trening med laget i går, og han viste hvilken ekstraordinær spiller han kan være, sier Rangnick om Pogba, som har vært ute med skade siden starten av november.

  – Han er ikke klar for kampene denne uken. Jeg håper at han kan være tilgjengelig etter vinterpausen når vi møter Middlesbrough i cupen (4/2) og Burnley (8/2). (NTB)

  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Aftonbladet: Grytebust nær overgang til IFK Göteborg

  Landslagskeeper Sten Grytebust skal være på vei fra FC København til spill i svensk fotball for IFK Göteborg.

  Det er den svenske avisen Aftonbladet som hevder å ha kilder på at overgangen nærmer seg å bli en realitet.

  32 år gamle Grytebust har en fortid i Aalesund og danske OB, men var i fjor høst utlånt til danske Vejle.

  Han har slitt med å få spilletid i FC København de siste sesongene. Denne sesongen har Kamil Grabara vært førstevalget på keeperplassen. Svenske Karl-Johan Johnsson har også stått foran Grytebust i køen.

  Den norske landslagskeeperens kontrakt med FCK utløper til sommeren. (NTB)

  Sten Grytebust
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Jarstein nærmer seg trening med laget etter kneoperasjon

  Rune Almenning Jarstein er snart tilbake i trening med lagkameratene i Hertha Berlin etter kneoperasjonen i slutten av november.

  Den norske keeperprofilen var gjennom et inngrep for å fikse menisken og brusken i kneleddet for halvannen måned siden. Nå jobber han mot et skadecomeback.

  – Rune kom seg bra gjennom kneoperasjonen. Han jobber for tiden med rehabilitering og er delvis på treningsbanen. Det vil imidlertid ta litt tid før Rune er i form igjen, sier Hertha Berlins sportsdirektør Fredi Bobic, ifølge Berliner Zeitung.

  Jarstein har ikke spilt for klubblaget siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars i fjor. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse. (NTB)

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres
 • Real Madrid-helten Paco Gento er død

  Tittelgrossisten Francisco «Paco» Gento López, som spilte for Real Madrid fra 1953 til 1971, døde tirsdag, 88 år gammel.

  Det opplyser den spanske fotballstorheten på sitt nettsted. Gento var ærespresident i Real Madrid og en av klubbens største legender. Han er den eneste fotballspilleren som har vunnet den gjeveste europacupen, nå Champions League, seks ganger.

  I Madrid vant han også tolv ligatitler, to cuptitler og flere interkontinentale titler. Venstrekanten spilte 600 kamper for laget og scoret 182 mål.

  – Real Madrid vil gjerne uttrykke våre kondolanser og vår kjærlighet til hans kone Marie Luz, hans sønner Francisco og Julio, hans barnebarn Aitana og Candela og alle hans slektninger, kollegaer og kjære, skriver klubben.

  Gento spilte også 43 landskamper for Spania. Etter spillerkarrieren var han trener for Real Madrids juniorlag og senere Castellón, Palencia og Granada. (NTB)

  Francisco paco Gento
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Lewandowski årets spelar

  Robert Lewandowski er kåra til året spelar for 2020/21. Bayern Münchens polske storscorar gjekk til topps på FIFAs "The Best"-galla i kveld.

  Han scora 48 mål på 40 kampar sist sesong. Han slo også Gerd Müllers 49 år gamle rekord for Bundesliga med eitt mål og enda på 41.

  Lewandowski vann prisen for andre gong. Den første var i desember 2020.

  Dei andre spelarane i finaleheatet var Lionel Messi og Mohamed Salah.

  Årets beste kvinnelege fotballspelar blei Barcelonas Alexia Putella.

  Chelsea tok begge prisane for årets trenar, ved Thomas Tuchel og Emma Hayes.

  Robert Lewandowski
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters