Normal

Klaveness: – Norge er betydelig svekket

Landslagets største stjerne Caroline Graham Hansen rekker ikke fotball-VM i Canada. Hun har fått en akutt forverring av kneskaden.

Belgium Norway Women's Soccer Caroline Graham Hansen, Audrey Demoustier

SKADET: Caroline Graham Hansen.

Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

NRKs fotballekspert Lise Klaveness sier at hun ble svært skuffet da hun fikk nyheten om at Norges viktigste spiller ikke blir med til VM.

– Jeg ble nesten deppa. Hun er en spiller som det er gøy å se på og hun betyr mye for Norge. Vi har ikke flust av de spillerne i Norge.

Lise Klaveness

SKUFFET: NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Graham Hansen regnes som en av nøkkelspillerne på kvinnelandslaget.

Tysklands-proffen har imidlertid lenge slitt med jumpers knee, men ble likevel tatt ut til VM i Canada i juni. Nylig møtte 20-åringen resten av den norske VM-troppen til oppkjøring i Oslo.

– Var en drøm

Da tydet det meste på at den tidligere Stabæk-spilleren ville kunne spille mesterskapet i Canada. Nå mister landslaget sin viktigste spiller.

– Det har vært en drøm for meg å spille i et VM, men med de smertene jeg har hatt den siste tiden skjønte jeg at det ville bli vanskelig. Selv om jeg er skuffet, så har jeg heldigvis mine beste år foran meg som fotballspiller, sier hun til fotball.no.

– Forhåpentligvis har jeg flere store mesterskapsopplevelser i vente. Jeg gleder meg uansett til å følge lagvenninnene mine foran TV-skjermen. Vi har et godt lag med gode muligheter til å nå langt.

– Betydelig svekket

Lise Klaveness mener landslagets sjanser i VM er kraftig svekket etter Graham Hansens skadefravær.

Even Pellerud

DÅRLIG NYTT: Landslagssjef Even Pellerud.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Hun er den viktigste spilleren for å skape ubalanse i motstanderlaget. Det var absolutt en av de aller verste spillerne å miste, sier hun.

– Norge er betydelig svekket uten Caro. Hun er den viktigste offensive spilleren Norge har. Hun er liksom Norges Marta, forteller Klaveness videre.

– En spesiell spiller

Landslagssjef Even Pelleruds korte kommentar når NRK ringer er enkelt og greit:

– Faen, holder det? sier han.

– Caroline i storform er en veldig spesiell spiller, men hun har ikke vært i storform i det siste så dette er den eneste rette løsningen. Så er det opp til oss andre å bli like gode, sier landslagssjef Pellerud til NRK.

Også Ingvild Stensland må være hjemme under VM på grunn av korsbåndskader.

Pellerud henter inn Anja Sønstevold (LSK Kvinner) som erstatter for Caroline Graham Hansen. Hun står bokført med 3 A-landskamper og 0 mål.

Caroline Graham Hansen har vist fotballferdigheter både for Norge og Stabæk. Se fire av hennes scoringer her.

VIDEO: Se den tidligere Stabæk-spilleren briljere på banen.

Fotballnyheter